Slo-Pi

  • Avtor
    Prispevki
  • #394

    Likalnik
    Participant

    Sedaj sem praktično že vse nastavil, disk je viden na mojem PC-ju tako, da sem to težavo odpravil. Sedaj imam pa še eno…noče mi pod nobenim pogojem shraniti torrente na zunanji disk…vedno na sd kartico…najverjetneje je potrebno samo nastaviti v Deluge….ali pa nisem kaj prav mountal…vendar je šlo vse vredu skozi…kdo ve zakaj mi še vedno vse shranjuje na sd kartico??

    #399

    jan
    Moderator

    Odvisno kako si nastavil priklop naprave na RPi – uporabljaš grafični vmesnik ali delaš preko konzole ter kako si priklopil (mountal) napravo na RPi? Ne poznam Deluge, zato bi te prosil, če opišeš kakšna je pot, da shraniš torrent na disk. Ali to storiš že v sami konfiguraciji ali potem ob dodajanju torrenta izbereš pot?

    #401

    Likalnik
    Participant

    Zdravo, se opravičujem za pozen odgovor, vendar sem mislil, da mi bo uspelo rešiti težavo z googlom pa mi na žalost ni…Uglavnem tako je sedaj:

    rad bi si nastavil na raspberry nek torrent client, da bi lahko iz mojega pc-ja vlekel filme kateri bi se potem shranjevali na zunanji disk, ki je priklopljen na RPI. Odličil sem se za RASPBMC, client torent pa DELUGE preko SAMBE bi pa z webui vmesnikom lahko dostopal tudi do torrentov.

    Zadevo sem uspel samo tako daleč pripeljati, da sem naložil RASPBMC na RPI…uspešno mountal zunanji disk ( na več načinov:UUID ali sudo mount /dev/sda1)…..potem sem naložil program Deluge na RPI, potem še deluge consolo (s katero lahko dostopam do torentov preko browserja…webui)….za konec je pa potrebno namestiti še sambo katera pa omogoča, da lahko preko pc-ja pobiram torrente in se shranjujejo na external disk…

    Vse to je šlo gladko skozi in to ne enkrat…do sedaj že velikokrat, vodiče znam že na pamet (btw. glede na to, da sam probavam in se učim pride vedno do kakšnih zapletov…vse skupaj rešim tako, da sd kartico resetiram in vse skupaj na novo naložim…je lahko kje težava, če se to prevečkrat naredi ali ne???)

    Ko je vse to nameščeno (še prej štartam na pc-ju Deluge app…se connectam z mojim ip-jem in username, ter password, katerega sem predhodno nastavil (uporabljam program PUTTY)..isto naredim na webui in praktično ju povežem skupaj…Se pravi Delug client mi je dostopen preko webui z mobitela, tablice ali iz računalnika v službi…uglavnem vse to dela….

    potem grem na mojem PC-ju…computer, network, in tam vidim moj zunanji disk…primer: ime imam RASPBMC…odprem, se notri nahaja mapa media (vse je mountano z media…lahko bi tudi z mnt…)odprem to mapo in vidim novo mapo (ime mojega diska ) USBHDD…ko odprem to bi morali biti moji torenti notri…vendar je zadeva prazna….

    V Deluge spremenim ime lokacije torrentov…se pravi v mojem primeru /media/USBHDD…ko izberem iz trackerja film, ali karkoli drugega, mi Deluge začne vlečti film….vendar se je shranil na SD kartico, tako dam dol 2 filma in je zadeva zaključena…mapa USBHDD je pa še vedno prazna…..ZAKAJ???

    na tujih forumih so mi sicer, dali neko iztočnico kaj bi lahko bilo vendar sem glede Linuxa še preveč zelen, da bi si lahko kako pomagal…če bo kdo od vas vedel mogoče kaj več:

    What are the symptoms?
    What do your logs say? —> ne znam pogledati kaj logs pravi

    Yes but final permissions are a function of two things:

    (a) regular unix ownership and permissions on the underlying filesystem, and
    (b) what is prescribed in smb.conf.

    I suspect the underlying filesystem ownerships or permissions are the problem, but you steadfastly refuse to provide logs, or even describe how the problem is manifesting itself, so it is hard to assist further.

    po mojem skropnem znanju naj bi bila težava v ownerships ali premissions katera naj bi se razlikovala od samba nastavitev…

    kaj so ownerships or premissions…ne vem oziroma, kolikor sem uspel zguglati, naj bi bilo to to…

    The drive is now available to the root user… but no one else has permission to access it. We can change that as follows:
    sudo chgrp -R users /USBHDD

    Now any user belonging to the ‘users’ group can access the drive. But they can’t write to it yet:
    sudo chmod -R g+w /USBHDD

    sem tudi to notri vnesel pa ni delalo….

    Sedaj že res več ne vem kaj oziroma ZAKAJ hudiča ne deluje…če bo kdo od vas znal pomagati oziroma sem pripravljen tudi komu plačati, da mi to naredi, ker sam pomojem ne bom ugotovil..

    še moje nastavitve od sambe:—–> teh nastavitev sem tudi že malo morje probal…na netu najdeš 1001 možnost in res ne vem kera je prava…..moja zadnja je ta, če ima kdo od vas delujoče, bi prosil, da mi jih kopira…mogoče bo delalo:)

    [global]
    workgroup = WORKGROUP
    usershare allow guests = yes
    security=share
    #security=user
    follow symlinks = yes
    wide links = no
    unix extensions = no
    lock directory = /var/cache/samba
    [pi]
    browsable = yes
    read only = no
    #guest ok = yes
    valid users = pi
    path = /home/pi
    #force user = pi (no longer needed)
    [media]
    browsable = yes
    read only = no
    guest ok = yes
    valid users = pi
    path = /media
    public=yes
    force user = root

    Hvala vam za vso pomoč..

    • Ta odgovor je spremenil/a Likalnik 10 years, 2 months nazaj.
    #403

    Likalnik
    Participant

    Prilagam en link kateri bi lahko pomagal pri resitvi…

    http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=5838

    Mi lahko kdo po domace razlozi kaj morm vpisat v putty

    #406

    jan
    Moderator

    Sam za prenos torrentov sicer uporabljam Transmission, ker ga je precej enostavneje skonfigurirati (sicer uporabljam Raspbian, a ni velike razlike z Raspbmc). Tista dva ukaza, ki so ti jih napisali moraš uporabiti na /media/USBHDD. Se pravi:

    sudo chgrp -R users /media/USBHDD

    sudo chmod -R g+w /media/USBHDD

    Razmisli o tem, če ne bi raje namestil Transmission, ker boš hitreje rešil težave. Predlagam ti tudi, da skreiraš nov račun ali pa vsaj zamenjaš geslo trenutnega uporabnika pi, če to še nisi storil.

    #407

    Likalnik
    Participant

    Aja to sta ta dva ukaza, sem jih ze vpisal pa ni nic pomagalo…kaj pa je s temu…sicer sem ze probal venda me ni pustilo naprej.

    sudo mount -o uid=pi,gid=pi /dev/sda1 /mnt/usb_flash_1

    Kako je pa s transmission imas isto dostop preko browserja….mislis, da je moja tezava v deluge? Mi lahko prosim, prilepis link kako najlazje nastavit transmission…za katerega ves, da je vredu in da deluje.

    Hvala

    #408

    jan
    Moderator

    Mount ukaz ti začasno priklopi napravo, dokler ne ugasneš računalnika. Če želiš imeti dostop do naprave takoj ko računalnik vklopiš, potem boš moral zadevo dodati v fstab. Transmission ima isto dostop preko browserja, Deluge pa ne poznam, zato sem ti tudi predlagal, da ga zamenjaš, ker ti lahko pomagam. Hiter vodič za nastavitev Transmissiona se nahaja na uradnem forumu. Ali imaš zunanji disk mountan? Ko boš namestil Transmission lahko na pastebin ali neko podobno storitev prilepiš kodo iz nastavitev (settings.json) ter dodaj povezavo v prispevek. Od tam naprej ti lahko pomagam, vendar moraš najprej imeti mountan zunanji disk.

    • Ta odgovor je spremenil/a jan 10 years, 2 months nazaj.
Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.