Slo-Pi

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
  • #1095

    maslo12
    Participant

    pozdravljeni,
    razmišljam o nabavi Raspberrya, a vendar nimam dovolj izkušenj, zato se obračam na vas.
    Ali si lahko naložim Popcorn time (https://popcorntime.io/) za gledanje filmov in obvezno Popcorn Time (Kodi vem, da podpira). Ali Raspberry podpira Popcorn? Preko HDMI kabla bi potem povezal na TV.
    Obenem me še zanima, če moram imeti v raspberrya omrežni kabel, ali je Wifi omogočen, oz. moram za Wifi imeti posebno komponento…
    No, začel bi s filmi, muziko, potem pa naprej, koliko bo pač časa… 🙂
    Katero verzijo oz. katerega Raspberrya bi za omenjeno delo bi potreboval?
    In, ali mora biti napajalnik točno ta, ali je lahko od GSM (vidim da je enak priklop).

    #1097

    jan
    Moderator
    • Popcorn Time po izkušnjah uporabnikov uradnega foruma na Raspberry Pi 2 deluje, vendar znajo biti kakšne težave ali zatikanja med uporabo. Naj samo opozorim, da Popcorn Time ne pridobi vsebine na legalen način (prav tako kot skupnost ne podpiramo te programske opreme, saj se s pretakanjem avtorsko zaščitene vsebine krši zakon).
    • Vse različice naprave Raspberry Pi razen Računalniškega modula (Compute Module) imajo HDMI priključek in obenem tudi HDMI-CEC podporo, ki omogoča komunikacijo med televizijskim daljincem in napravo (če TV to seveda podpira). To pomeni, da v primeru kompatibilnosti lahko z daljincem upravljate Kodi/XBMC.
    • Za dostop do interneta morate Raspberry Pi priključiti na omrežje z UTP kablom (samo model B in B+) ali pa se priključite na WiFi z ustreznim WiFi USB adapterjem.
    • Za uporabo RPi kot multimedijskega centra predlagam namenski distribuciji OpenELEC ali OSMC.
    • Predlagam nakup novejše različice Raspberry Pi 2 Model B, čeprav za predvajanje multimedije zadošča tudi prva različica Raspberry Pi (lahko tako model B, B+ ali A, vendar je potem malo potrebno paziti na omejitve priključkov, saj jih imata B in B+ več kot A).
    • Napajalnik mora zagotavljati vsaj 2 A za Raspberry Pi 2 in Raspberry Pi Model B+, za ostale različice pa se priporoča napajalnik z vsaj 1200 mA.
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.