Slo-Pi

  • Avtor
    Prispevki
  • #1068

    JeanLuc
    Participant

    Živjo zanima me če je to OHIŠJE ki ga prodajate primerno za respberry pi 2B in če je primerno kakšen je rok dobave?

    Slišal sem pa tudi da se da rpi da napajati iz usb huba z lastnim napajanjem ali mogoče veste ali to drži?

    #1069

    jan
    Moderator

    Omenjeno ohišje je primerno tudi za Raspberry Pi 2 Model B, saj imata RPi Model B+ in RPi 2 Model B isto shemo/postavitev komponent. Rok dobave je predvidoma od 2 do 3 dni – točnejši podatek lahko sporočim jutri.

    RPi se lahko napaja iz USB razdelilca z lastnim napajanjem v primeru, da ima vsak izhod na razdelilcu možnost zagotoviti vsaj 700 mA za prvo različico in okrog 2 A za drugo različico. Prav tako vam predlagam, da si nujno ogledate seznam kompatibilnih razdelilcev, kjer so uporabniki že zapisali kaj deluje in kaj ne (čisto desni stolpec). Najbolje bo, če si izberete enega izmed razdelilcev na omenjeni povezavi. To pomeni, da lahko na en razdelilec priklopite tako Raspberry Pi, kot tudi druge USB naprave, do katerih želite dostopati na mini računalniku.

    #1070

    JeanLuc
    Participant

    ok hvala za hiter odgovor.

    #1071

    JeanLuc
    Participant

    Imam še eno vprašanje. Na monitorju kjer mislim imeti priključen RPI imam hdmi priklop že zaseden če kupim tale adapter bo zadeva delala?

    Sprašujem zato ker so mi neki razlagal da rabim converter ne adapter in so me popolnoma zmedli.

    • Ta odgovor je spremenil/a JeanLuc 8 years, 9 months nazaj.
    #1073

    jan
    Moderator

    Če bo ta adapter deloval ne morem potrditi, ker ga nimam/ga ne morem dobiti in preizkusiti. Meni sicer s podobnim adapterjem, ki sem ga naročil iz Kitajske zadeva deluje brez problema. Preko spletnih trgovin imaš načeloma možnost, da zadevo naročiš, preizkusiš in če ti ne ustreza vrneš. Načeloma to ni dobra praksa, ker potem nekdo drug dobi odprto embalažo in uporabljen izdelek. Če obstaja kakšna možnost, bo najbolje, če skočiš v kakšno trgovino in povprašaš, če to prodajajo in mogoče sprobaš kar tam (vzameš RPi, napajalnik in VGA kabel, zelo verjetno bo v takšni trgovini na voljo tudi TV/Monitor z VGA izhodom) – seveda na lastno odgovornost. Priporočam, da napajalnik lahko zagotavlja vsaj 2 A.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.