Slo-Pi

  • Avtor
    Prispevki
  • #384

    Likalnik
    Participant

    Zdravo,

    zopet imam težavo…Deluge mi vredu deluje, povezava med računalnikom in RPI je vredu in ves čas povezana, težava je ker ne morem določiti, kam naj se moje torenti nalagajo…trenutno je nastavljeno na SD kartico, katera imam premalo kapaciteto. Rad bi nastavil na zunanji disk, vendar mi ga računalnik ne zazna, če grem pod “network” kjer bi moral biti viden…vse sem probal, požarni zid na računalniku in rutarju sem disablal, probaval različne ukaze, katere sem našel na netu..danes sem formatiral sd kartico in na novo naložil rbmc skripto in deluge, ter nastavil kam naj se mi shranjujejo torenti…mountal sem zunanji disk…vendar, se mi zadeva še vedno ne prikaže…
    ne vem kje je napaka…na samem netu, v nastavitvah, v raspberryu, na mojmu kopu, sedaj že več pojma nimam…

    Moje nastavitve so take, če lahko kdo pogleda, če so pravilne:

    Hvala za vsakršno pomoč

    #385

    jan
    Moderator

    Gremo od začetka…

    • Koliko računalnikov ter omrežij je v igri?
    • Kater računalnik ima pripet disk in kater računalnik bi moral videti disk?
    • Ali se računalnika med seboj vidita? (poskusi z ukazoma ping in arp, če imaš router si lahko pomagaš z njim)

    Bi se priporočal še za kakšno omrežno shemo, da bo bolj razvidno kaj in kako.

    #386

    Likalnik
    Participant

    sedaj sem probal pod file explorer window na windowsih vtipkati ip rpi-ja in sem prišel notri….nevem zakaj ga pa pod network ne vidim…

    Računalnik je samo eden + raspberry na katerega je priklopljen prenosni disk. In jaz bi sedaj ta prenosni disk radi videl na svojem računalniku…rpi in računalnik se vidita med seboj, saj program deluge deluje vredu prav tako prenosi torentov….težava je samo v tem,da mi torente prenaša na SD kartico….

    #387

    jan
    Moderator

    Glavna težava, ki ostaja je prenos torrentov preko RPi na zunanji trdi disk? Če sem pravilno ugotovil, potem si poglej nastavitve Deluge, kjer je zagotovo napisana pot kamor se shranjuje datoteke. Tam potem zamenjaš pot na zunanji disk in restartaš Deluge daemona.

    #391

    Likalnik
    Participant

    Mi mogoče zna kdo povedati, kateri ukaz je treba vpisati, da deluge webui vedno deluje, tudi če je putty ugasnen…ker sedaj, moram vsakič putty vklopit in vpisati deluge-web, da lahko preko browserja dostopam do torentov….aja pa še tole, na zunji disk sem nalagal rasbmc, sedaj bi ga pa rad formatiral, vendar mi ga windows ne zazna, ker so linuxi…kakšna ideja kako bi lahko pridobil disk nazaj?

    #392

    jan
    Moderator

    Za Deluge webui bi moral obstajati daemon, ki teče v ozadju, kot je to pri Transmissionu. Podrobnosti ne poznam, vendar kljub temu lahko zadevo poganjaš v ozadju. Prenesi si orodje imenovano screen. Po vsej verjetnosti ga namestiš z ukazom:
    sudo apt-get install screen
    Ko si to namestiš napišeš v konzolo screen in prideš v nek drug view same konzole. Od tam naprej poženeš Deluge proces za webui, nazaj v navaden view se vrneš s pritiskom kombinacije tipk (Ctrl + A) in nato še (D) – vsako kombinacijo izvedeš tako kot je napisano v oklepaju. Če želiš nazaj v ta view, da bi ugasnil Deluge webui, pa poženeš ukaz screen -r.

    Če želiš formatirati zunanji disk, bo najbolje, da na temu računalniku poženeš nek Live CD/USB ene izmed Linux distribucij in formatiraš disk v FAT32 oziroma NTFS.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.