Slo-Pi

  • Avtor
    Prispevki
  • #309

    Likalnik
    Participant

    Fantje sem potem naslednji, dan uspešno dol pobral SW…sedaj imam drugo težavo, naložil sem že na raspberry program, kateri je bil pač recommended, izbral v sistemu že lokacijo Ljubljana in dal finish…sedaj pa mi ne pride v sistem…napie mi z zeleno pi@raspberrypi $ in to je to..kaj moram napisati, da me bo spustilo naprej??

    #310

    Likalnik
    Participant

    ok, dela…treba je bilo vpisati STARTX, če bo slučajno kdo imel isto težavo…sedaj pa novo vprašanje (sem nov na temu in mi je španska vas) ura…kako se spremeni, meni piše, da je 1:01..na začetku sem dal Ljubljana to je pa vse, kako spremenim verjetno GMT…

    #312

    Likalnik
    Participant

    Zanima me tudi, če je potreno kaj posebnega nastaviti za zvok. Povezano imam s 3,5jack na reciver…če izberem mp3 se zvoka ne sliši..

    #316

    jan
    Moderator

    Za začetek bi te samo prosil, če v primeru novih vprašanj, ki niso povezana s prejšnjo temo odpreš novo temo. Hvala!

    Čas spremeniš tako, da v ukazno vrstico napišeš sudo raspi-config in slediš nadalnjim možnostim, ki se ti prikažejo v nastavitvah. Za zvok je potrebno določiti na kater izhod ga predvaja – HDMI ali 3,5 mm jack. To storiš s pomočjo ukaza sudo amixer cset numid=3 <output> pri čemer namesto <output> napišeš številko iz spodnjega seznama. Številka predstavlja določeno napravo oziroma samodejno nastavitev:

    • 0 = samodejno
    • 1 = 3.5 mm jack
    • 2 = HDMI

    Če želiš nastaviti zvok na 3.5 mm jack, potem napišeš ukaz:
    sudo amixer cset numid=3 1

    #328

    Likalnik
    Participant

    Bom v prihodnje odprl novo temo…glede na to, da imam veliko vprasanj, nisem imel namena za vsako vprasanje odpirat novo temo…vendar vas zastopim, pregledno mora biti.

    Uglavnem, glede ure sem ze vceraj takoj nasel, kje jo lahko spremenim, vendar mi je ne…mislim, da je tezava ker imam nastavljeno timezone na en_8 itd…nekaj takega je, sedaj pa ne vem katera oznaka je za nas oziroma noce mi spremeniti…izbral sem sl_itd…vendar mi na koncu se vedno ven vrze en…

    Glede zvoka, sem se tudi ze igral nekaj v to smer, katero si mi napisal, vendar bom sel seenkrat skozi po tvojih korakih oa sporocim kako pa kaj.

    #329

    andraž
    Participant
    #353

    Likalnik
    Participant

    Da vas malo seznanim kako daleč sem pri nastavljanju RPI:) Naložil sem RaspBmc in nastavil vse osnovne nastavitve, tako da zadeva deluje…
    Zataknilo se je ko je bilo potrebno narediti korak naprej…naložil sem par aplikacij..kot so FB,Gmail,Utorent..eneblal sem Deluge..težava je v tem, da sedaj nič od tega ne deluje razen web browser..

    Verjamem, da je potreno spremeniti nastavite in bi vas lepo prosil, če bi lahko kdo pomagal oziroma mi, dal kakšen vodič..

    Rad bi uporabljal utorrent…vendar mi ob zagonu app napiše “fail to connect to deamon” nekje sem prebral, da je potrebno najpre nastaviti deamon…to drži? oziroma kaj je naslednji korak za uspešne nastavitve za utorrent po inštalaciji…

    #354

    jan
    Moderator

    Predvidevam, da moraš pognati uTorrent daemona od programa, ki ga želiš uporabljati. Najbolje, da ga nastaviš, da se ti zažene že ob samem startupu, če boš ves čas imel prižgan torrent.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.