Slo-Pi

V sodelovanju z največjim neodvisnim distributerjem elektronskih komponent v Sloveniji, ki ima v svojem programu tudi naprave Raspberry Pi, podjetjem IC Elektronika, vam ponujamo nakup pripomočkov, ki jih lahko uporabite v povezavi z napravo. Na posamezni podstrani izdelka lahko naročite poljubno število kosov, v kolikor pa želite naročiti še kak drug izdelek, pa v opombe zapišite ime le-tega in število kosov. Izbirate lahko med dvema vrstama prejema naročenega paketa – z dostavo pošte (do 100 € na paket 4,21 € z DDV; od skupno 100 € naprej je poštnina brezplačna) ali osebnim prevzemom na sedežu podjetja (IC Elektronika d.o.o., Vodovodna 100, 1000 Ljubljana).

Če bi želeli naročiti kak drug pripomoček, ki ga na spodnjem seznamu ni, nas lahko o tem obvestite preko kontaktnega obrazca.

Raspberry Pi 4 Model B

Raspberry Pi 4 Model BRaspberry Pi 4 Model B je najnovejša različica mini računalnika Raspberry Pi. Tokrat je na voljo v treh izvedbah z različno velikostjo delovnega spomina. Vključuje štirijedrni 64 bitni ARM procesor, ki tiktaka pri 1,5 GHz. Na voljo je polni gigabit ethernet ter dva USB 3 in dva USB 2 priključka. Omogoča brezžično povezljivost preko dvopasovnega 802.11ac adapterja in Bluetooth 5.0. Za razliko od predhodnikov ponuja dva micro-HDMI priključka, kar pomeni da nanj lahko priklopimo dva zaslona z resolucijo 4K. Za napajanje je na voljo priključek USB-C. Navkljub vsem izboljšavam je računalnik še vedno kompatibilen s prejšnjimi različicami.

Ohišje za Raspberry Pi 4 Model B

Ohišje za Raspberry Pi 4 Model BRaspberry Pi 4 Model B ima novo postavitev priključkov na plošči, zaradi česar ohišja preteklih različic niso več kompatibilna. Ohišje za novo inačico je zaprtega tipa z več režami za dovajanje hladnega zraka in izhod toplote. Vključuje tudi zapiralo reže za pomnilniško kartico. Na voljo je v prozorni obliki ter beli in črni barvi.

 

Ohišje za Raspberry Pi 4 Model B (aluminijasto)

Ohišje za Raspberry Pi 4 Model BRaspberry Pi 4 Model B ima novo postavitev priključkov na plošči, zaradi česar ohišja preteklih različic niso več kompatibilna. Aluminijasto ohišje ima poleg odprtin za priključke tudi dodatno odprtino za kable, ki so priključeni na GPIO pine. Na zgornjem delu ohišja so odprtine, ki omogočajo boljšo zračnost ter posledično večjo temperaturno učinkovitost.

 

Ohišje v obliki hladilnih reber za Raspberry Pi 4 Model B

Ohišje v obliki hladilnih reber za Raspberry Pi 4 Model BOhišje v obliki hladilnih reber z ventilatorjem primerno za Raspberry Pi 4 Model B. Sestoji iz dveh delov, ki jih pritrdite s priloženimi vijaki. Na voljo v sivi ali črni.

 

 

Ohišje v obliki hladilnih reber z ventilatorjem za Raspberry Pi 4 Model B

Ohišje v obliki hladilnih reber z ventilatorjem za Raspberry Pi 4 Model BOhišje v obliki hladilnih reber z ventilatorjem primerno za Raspberry Pi 4 Model B. Ventilator je pritrjen v ohišje, oba dela pa pritrdite s priloženimi vijaki. Je črne barve.

 

 

 

Raspberry Pi 3 Model B+

Raspberry Pi 3 Model B+Raspberry Pi 3 Model B+ je predzadnja različica mini računalnika Raspberry Pi. Zmogljivosti predhodnikov nadgrajuje na področjih povezljivosti in hitrosti procesiranja. Prinaša podporo dvopasovni brezžični povezavi 802.11ac ter standardu Bluetooth 4.2. Omogoča tudi gigabitni ethernet, delujoč preko USB 2.0. Z dodatnim modulom je računalnik odslej možno napajati preko priključka ethernet (Power-over-Ethernet), kar zmanjša potrebo po dodatnem kablovju. Naprava je po obliki še vedno kompatibilna s predhodnicama (RPi 3 Model B in RPi 2 Model B), in poleg že omenjenih novosti povečuje frekvenco procesorja na 1,4 GHz ter uvaja boljše upravljanje toplote.

Ohišje za Raspberry Pi 3 Model B

Ohišje za Raspberry Pi 3 Model BOhišje zaprtega tipa primerno za Raspberry Pi 3 Model B. Odprtine so na voljo le za priključke in nima dodatnih rež. Na voljo v prozorni, beli ali črni obliki.

 

 

Raspberry Pi 3 Model A+

Raspberry Pi 3 Model A+Raspberry Pi 3 Model A+ je okrnjena različica mini računalnika, ki je oblikovno še kompaktnejša. Vključuje štirijedrni 64 bitni ARM procesor, ki tiktaka pri 1,4 GHz. Ima 512 MB delovnega spomina, možnost povezovanja preko dvopasovnega 802.11ac adapterja in Bluetooth 4.2/BLE. Naprava ima en USB, HDMI in kombiniran 3,5 mm zvočni ter kompozitni video priključek.

Raspberry Pi Zero W

Raspberry Pi Zero WRaspberry Pi Zero W predstavlja najosnovnejši mini računalnik iz družine Raspberry Pi. Vključuje enojedrni procesor, ki tiktaka pri 1 GHz, v podporo pa mu je 512 MB pomnilnika. Ima dva micro USB priključka – en je namenjen napajanju, drugi pa kot USB OTG, kamor lahko priključimo dodatne naprave. Vključuje še mini-HDMI priključek, kamor povežemo zaslon. Omogoča povezovanje preko 802.11n in Bluetooth 4.0. Naprava ima GPIO pine, ki so obarvani po namembnosti in so kompatibilni z ostalimi inačicami mini računalnika.

Ohišje za Raspberry Pi Zero W

Ohišje za Raspberry Pi Zero WOhišje za Raspberry Pi Zero W. Vključuje tri različne pokrovčke – zaprtega tipa, z odprtino za kamero ali z odprtino za GPIO pine. Spodnji del ohišja je v rdeči barvi, vsak pokrovček pa v beli barvi. Na voljo tudi opcija z vključenim kratkim kablom za kamero.

 

 

Napajalnik za Raspberry Pi (USB-C)

Raspberry Pi napajalnikIzbira napajalnika je zelo pomembna. Raspberry Pi je občutljiv na kakršnakoli nihanja, v najslabšem primeru lahko celo uniči microSD kartico. To se zgodi zaradi premajhnega dovoda električnega toka, ki je potreben za normalno poganjanje naprave. Napajalnik ima USB-C priključek (ustreza samo za RPi 4) in lahko zagotavlja 4 A. Dolžina kabla je 1,5 m.

 

Napajalnik za Raspberry Pi (microUSB)

Raspberry Pi napajalnikIzbira napajalnika je zelo pomembna. Raspberry Pi je občutljiv na kakršnakoli nihanja, v najslabšem primeru lahko celo uniči microSD kartico. To se zgodi zaradi premajhnega dovoda električnega toka, ki je potreben za normalno poganjanje naprave. Napajalnik ima microUSB priključek (RPi 4 ima USB-C, zato potrebujete ustrezen adapter) in lahko zagotavlja 3 A. Dolžina kabla je 1,5 m.

Spominska kartica MicroSD

Spominska kartica MicroSDMicroSD kartica je ena izmed najpomembnejših delov, ki jih potrebujemo za uspešen zagon naprave. Na njej so shranjene zagonske datoteke s katerimi se zažene operacijski sistem. Če se šele spogledujete z nakupom naprave, bo microSD kartica dovolj za vaše potrebe, saj omogoča tako zagon operacijskega sistema, kot zapisovanje in branje potrebnih datotek za delovanje le-tega. MicroSD kartica, ki vam jo ponujamo ima že prednaložen operacijski sistem NOOBS. Velikost pomnilnika je 16 GB, kartica pa je ocenjena na hitrostni razred 10.

Raspberry Pi kamera modul

Raspberry Pi kamera modulČe se ukvarjate s fotografijo ali filmom oziroma v projektu želite delati z enim od teh medijev bo Raspberry Pi kamera prava izbira. V primerjavi z ostalimi spletnimi kamerami ima prednost, saj jo priključimo neposredno na namenske konektorje, ki omogočajo tekoče zajemanje posnetkov v visoki ločljivosti. Primerna je predvsem za projekte, ki vsebujejo živ prenos slike, saj bo ta na voljo z najmanjšo možno zakasnitvijo. Kamera ima 8 megatočkovno tipalo in podpira različne formate, med drugim tudi 1080p in 720p. Na voljo tudi s tipalom za nočni vid.

Hladilno rebro za Raspberry Pi

Hladilno rebro za Raspberry PiRaspberry Pi za delovanje ne potrebuje aktivnega hlajenja, saj je zasnovan tako, da v običajnih okoliščinah ne preseže temperaturne omejitve procesorja. V primeru, da vaša naprava opravlja težavnejše naloge in je zaradi tega pod večjo obremenitvijo, lahko nekoliko pripomoremo k odstranjevanju toplote iz čipovja s pomočjo hladilnih reber. V kompletu so tri hladilna rebra in trak za pritrditev na čip. Primarno so namenjena uporabi na različicah Raspberry Pi 3 Model B in Raspberry Pi 3 Model B+.

Dvojni ventilator s hladilnim rebrom za Raspberry Pi

Dvojni ventilator s hladilnim rebrom za Raspberry PiV kolikor je vaš Raspberry Pi namenjen opravljanju dolgotrajnih težjih nalog je priporočljivo, da nanj namestite dodatno hlajenje. Dvojni ventilator s hladilnim rebrom poskrbi za odvajanje vročine iz čipovja naprave. Namestitev je enostavna, saj je potrebno ventilatorje in hladilno rebro namestiti le s pomočjo priloženega traku. Ventilatorji so tihi, napajajo pa se preko namenskih GPIO pinov. Ustrezno samo za namestitev na različico Raspberry Pi 4 Model B.

7″ zaslon na dotik za Raspberry Pi

7' zaslon na dotik za Raspberry PiSedem inčni zaslon na dotik je namenjen uporabi v različnih projektih, od ustvarjanja sistemov v enem, tabličnih računalnikov, infotainment sistemov in podobnih. Resolucija zaslona je 800 x 480 px, priključi pa se na posebno ploščo, ki je namenjena pretvorbi signala in napajanju. Raspberry Pi in posebno ploščo povežemo preko DSI vrat na mini računalniku, za napajanje pa lahko uporabimo namenske GPIO pine. Za ustrezno delovanje je priporočljiva uporaba zadnje različice operacijskega sistema Raspbian.

Ohišje za 7″ zaslon na dotik za Raspberry Pi

Ohišje za 7' zaslon na dotik za Raspberry PiSedem inčni zaslon za Raspberry Pi lahko vgradite v namensko ohišje, ki ima na zadnji strani dodatno ogrodje za mini računalnik od različice Raspberry Pi Model B+ do Raspberry Pi 3 Model B+. Ohišje je samostoječe v ležečem položaju in je črne barve.