Slo-Pi

Raspberry Pi je imel v začetku enostaven cilj: povečati zanimanje za študij računalništva v Cambridgeu. S predstavitvijo poceni programabilnih računalnikov mladim, so upali na obuditev navdušenja nad računalništvom, ki so ga doživeli izumitelji naprave v 80. letih prejšnjega stoletja z računalniki Sinclair Spectrum, BBC Micro in Commodore 64. V začetku so mislili, da bodo v svojem celotnem delovanju prodali okrog deset tisoč enot, seveda, če bodo imeli srečo. Pričakovanj, da bodo mini računalnik uporabljali tudi starejši, o komercialnem uspehu in tega, da bodo štiri leta kasneje naredili deset tisoč enot na dan v Veliki Britaniji ter ga izvažali po svetu, ni bilo.

Prvih 2000 kosov mini računalnika Raspberry Pi

Prvih 2000 kosov mini računalnika Raspberry Pi

S tem v mislih si lahko predstavljate kako čudno se človek počuti, ko čez štiri leta in pol najavi, da je bilo v tem času prodanih deset milijon naprav Raspberry Pi. Te besede je zapisal Eben Upton, eden izmed izumiteljev naprave in ustanoviteljev Raspberry Pi fundacije. Zahvaljuje se vsem, saj so premagali najbolj divje sanje in pravi, da se je vse skupaj šele dobro začelo. Z vsako kupljeno napravo pomagate pri nadaljnjem razvoju in pripravi izobraževalnih vsebin, kot sta Code Club in Picademy.

Pri fundaciji so se sprva odločili, da bodo Raspberry Piji na voljo za nakup brez dodatkov, saj s tem kupci dobijo najmanjšo možno ceno. V mislih so imeli, da le-ti USB dodatke, napajalnik in SD kartico že imajo ali pa si jo lahko izposodijo. Čez vsa leta so distributerji Pijev pripravili nekaj fantastičnih kompletov za kupce, ki bi raje kupili vse naenkrat. Tako so za praznovanje mejnika s prodanimi 10 milijoni naprav pripravili komplet, ki naj bi bil po njihovih idejah perfekten.

Razpakirana vsebina uvajalnega paketa, pripravljena za uporabo

Razpakirana vsebina uvajalnega paketa, pripravljena za uporabo

Raspberry Pi Starter Kit oziroma Raspberry Pi uvajalni komplet je sestavljen iz minimalnistične bele škatle (kot uradno ohišje, ki je prav tako oblikovano s strani Kinneir Dufort), v kateri se nahaja:

  • Raspberry Pi 3 Model B
  • 8 GB SD kartica s prednaloženim sistemom NOOBS
  • Uradno ohišje
  • Uradni večregijski 2,5 A napajalnik
  • Uradni 1 m HDMI kabel
  • Optična miška in tipkovnica
  • Knjiga Adventures in Raspberry Pi, izdana iz strani fundacije

Komplet je vsekakor premium izdelek – vsebuje zadnji Raspberry Pi, uradne dodatke, najboljše USB dodatke, ki jih je bilo možno najti in Raspberry Pi knjigo z najboljšo oceno. Komplet je trenutno na voljo v Veliki Britaniji preko partnerjev fundacije – element14 in RS Components, s ceno 99 funtov brez vštetega davka. V preostalem delu sveta komplet lahko pričakujemo v naslednjih nekaj tednih.

Vir: https://www.raspberrypi.org/blog/ten-millionth-raspberry-pi-new-kit/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.