Slo-Pi

Fundacija Raspberry Pi medse v Pi zgradbo sprejema novega člana. Nekateri mogoče že poznate Bena Nuttalla iz njegovega delovanja na Pi Weekly e-poštnih novičkah (če se še niste prijavili, vam priporočamo), njegova gostovanja na Manchester Jamih in njegove STEM aktivnosti.

Ben je nekoliko zadržan pred fotografiranjem, zato je Liz prosil naj uporabi neko drugo sliko.

Ben je nekoliko zadržan pred fotografiranjem, zato je Liz prosil naj uporabi neko drugo sliko.

Prvič so se poti med spoznavanjem fundacije in Bena križale, ko so spoznali neverjetno Amy Mather. To je štirinajstletnica iz Manchestra, ki je s Pijem izdelala zanimive stvari, hkrati pa je presenetljivo kaj že obvlada pri toliko letih. Ben jo je učil izven šole, skupaj z ostalimi okoliškimi otroki, s fundacijo pa je prvič spregovoril o njej in njenem delu. Je STEM abasador in zagovornik FLOSS, ukvarja pa se z Raspberry Pi projekti za mlade. On je tudi eden izmed tistih, ki se na delo vozijo s kolesom, na svojem prenosniku pa ima nalepko Carrie Anne Philbin. Njegova rojstnodnevna torta je vsebovala maline, kar je tudi eden izmed razlogov, da se bo dokaj kmalu prilagodil fundaciji.

Ben se je pravkar preselil Manchestra v Cambridge, kjer bo delal. Imel bo veliko število vlog. Najprej bo prenovil uradno spletno stran, ki bo imela ločene predele s projekti za učitelje in bo dostopna v 2014. Delal bo še na primerih, pisal bo izobraževalne članke ter raziskoval pri poučevanju in delu z otroki. Fundacija je nad njim zelo navdušena in ga toplo pozdravlja.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5349

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.