Slo-Pi

Raspberry Pi z ohišjem v obliki denarjaZa fundacijo Raspberry Pi je bil marec naporen mesec, saj so delali na projektu Picademy, prav tako tudi na novi obliki spletne strani. Ta je nekaj dni že na voljo, se pa sedaj osredotoča bolj na izobraževalne vsebine. Verjetno se že sprašujete, kakšna bo naslednja naloga z izobraževalnim namenom, s katero se bo ukvarjala fundacija.

Lance Howarth, izvršni direktor fundacije Raspberry Pi je najavil zagon sklada za izobraževanje, v višini enega milijona funtov, ki jih bo fundacija porabila na njihovi izobraževalni misiji. Glavni namen denarja v skladu je podpora dobrodelnosti, saj bo fundacija iskala najbolj inovativne in zanimive projekte, ki izboljšujejo razumevanje ter izobraževanje na področju računalništva, za otroke stare med 5 in 18 let. Cilj sklada ni podpora računalništva kot predmet, saj želijo podpreti tudi takšne projekte, ki prikazujejo in spodbujajo uporabo računalniške tehnologije pri drugih predmetih ter umetnosti. Sredstva bodo v prvi vrsti namenjena neprofitnim organizacijam in bodo podeljena glede na stanje v industriji in zanimanje drugih partnerjev, ki bi bili pripravljeni sofinancirati projekte.

V kolikor ste zainteresirani za sodelovanje pri izobraževalni misiji fundacije Raspberry Pi, jim lahko sporočite svojo idejo preko podstrani izobraževalnega sklada.

 

Vir: http://www.raspberrypi.org/announcing-our-million-pound-education-charity-fund/

En odziv na Fundacija Raspberry Pi namenila milijon funtov za izobraževanje

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.

  1. Pingback: Računalniški modul Raspberry Pi » Slo-Pi