Slo-Pi

Ali veste kaj se zgodi, če združite PiFace z gumijasto igračo dinozavra iz podjetja Marks & Spencer? Čarovnija družbenega omrežja Twitter. Učitelj Dan Aldred je prišel na lepo idejo – stvar, ki vašega namiznega dinozavra spodbudi k rjovenju, ko je omenjen v sporočilu na Twittru.

Boris, ki straši vse iz vseh kotov

Boris, ki straši vse iz vseh kotov

Zgradba znotraj dinozavra je povsem enostavna – lahko jo naredite v vsaki otroški igrači, ki ima gumb ali stikalo za pričetek predvajanja šuma ali glasbe. Dan je zgradil “most” čez Borisovo stikalo s pomočjo kositrne folije, nato pa ga je priklopil na GPIO razširitveno ploščo PiFace. Napisal je še skripto v Pythonu, ki komunicira s Twitterjevim APIjem ter v objavah zazna besedo “ROAR” (v slovenščini to pomeni rjovenje), ki je objavljena na Danovem uporabniškem računu. Gre za zelo enostaven postopek, rezultati pa so čarobni.

Notranjost Borisa, Dino-bota

Notranjost Borisa, Dino-bota

V spodnjem videu pa je Boris prikazan ravno med svojim rjovenjem:

Svoj tweet lahko Danu pošljete tudi sami, njegov račun pa je @Dan_Aldred. Verjetno bo v naslednjih dneh njegov dinozaver precej zaposlen, če bo Danov Twitter račun prejel veliko število objav z besedo “ROAR”. Vsekakor gre za zanimiv projekt, Dan pa je pripravil popolna navodila (v angleščini), vključno s Python skripto. V kolikor boste ta konec tedna preživeli s kakšnim zdolgočasenim otrokom, je to odličen projekt s katerim lahko dobro porabite za nekaj ur.

Vir: http://www.raspberrypi.org/boris-the-twitter-dino-bot/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.