Slo-Pi

Po nekaj tednih so pri fundaciji Raspberry Pi ugodili največji želji kupcev – Pi Zerotu so dodali CSI konektor, ki omogoča priklop modula za kamero. Nova verzija Pi Zerota nosi revizijsko oznako 1.3. Vse kar potrebujete za namestitev obstoječega kamera modula je novi povezovalni (t.i. “ribbon cable”) kabel. Žal pa še vedno z zalogami ne dohitevajo povpraševanja kupcev in je Pi Zero trenutno še vedno razprodan.

Dodan CSI konektor

Vir: https://www.raspberrypi.org/magpi/new-pi-zero-now-with-added-camera-port/

6 odzivov na Nova verzija Pi Zero

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.

    • Da se naročiti iz tujih spletnih trgovin ali iz eBaya/AliExpressa, vendar je pri večini cena najmanj štirikrat večja od originalne (ta znaša 5 $). Kolikor sem preverjal je najboljši nakup iz Adafruit (ZDA), pri čemer je cena RPi Zero originalna (5 $), najcenejša poštnina pa potem znaša še okrog 17 $ (ta nima sledenja, vendar se plača dodatno zavarovanje v primeru škode na pošiljki oziroma izgubo le-te). Pri naročanju izven EU je potem potrebno plačati še dodatne dajatve v primeru, da vrednost pošiljke presega 22 €.

    • Pred pol leta sem naročil iz Pimoroni in dobil. Imajo tudi nemško stran (.de) kjer mislim da je opcija za pošiljanje v Slovenijo. LP