Slo-Pi

V kolikor občasno spremljate kaj se dogaja na dogodkih Picamedy, potem verjetno že veste, da se nekaj zaposlenih pri fundaciji Raspberry Pi in učitelji, ki dogodke obiskujejo, občasno spomnijo kakšne zares pametne stvari. Ena izmed teh je prikazana v spodnjem posnetku.

Rokavico v posnetku, ki je hkrati v čast Michaelu Jacksonu, so naredili pri ekipi Dana Aldreda (tisti, ki na posnetku nosi improvizirano rokavico). Ko se je eden izmed dogodkov Picademy končal, je Dan rekel, da bo doma posvetil nekaj časa razvoju funkcij rokavice in jo dejansko spremenil v nekaj uporabnega. Čas je, da spoznate Projekt New York: Pi Rokavica družabnih medijev.

Dan je za funkcije rokavice razmišljal o situacijah, ko uporaba telefona, tabličnega računalnika ali računalnika ni praktična ali varna – recimo med vožnjo avtomobila. Prav tako to velja v primeru, da ste precej leni in vam je težava vzeti telefon iz žepa. Rešitev zato je uporaba pametne rokavice.

Funkcij, ki jih je Dan naredil je kar nekaj. Med drugim lahko Pi Rokavica zajema fotografije in jih pošlje na Twitter ali pa deluje kot MP3 predvajalnik z enim gumbom. Rokavica se z uporabnikom sporazumeva s čudnim robotskim glasom, vendar je kljub temu precej uporabna. Poleg prej omenjenih funkcionalnosti vam Pi Rokavica pomaga pri prikazu voznih redov za vlak ter ostalih pomembnih podatkov, ki jih v pričakovanju vlaka potrebujete. Ob branju funkcij, ki jih rokavica ponuja se seveda pojavi še milijon drugih zamisli, za kaj vse bi jo bilo mogoče uporabiti oziroma katere funkcije bi Dan še lahko dodal.

Dan piše tudi dnevnik o stanju razvoja Pi Rokavice, ki ga bomo verjetno lahko spremljali še lep čas. Vsekakor gredo Danu za izviren projekt zahvale, mi pa bomo še naprej spremljali napredek pametne rokavice.

Vir: http://www.raspberrypi.org/raspberry-pi-glove/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.