Slo-Pi

Mattov selfie z njegovim prvim Raspberry Pijem, slikan v maju 2012.

Mattov selfie z njegovim prvim Raspberry Pijem, slikan v maju 2012.

V preteklem tednu se je fundaciji Raspberry Pi pridružil nov član, ki je že odkar je slišal za mini računalnik navdušen nad njim in vsem ostalim, kar se z njim da narediti. Matt Richardson je s pomočjo naprave izdelal pripomoček za kolo, posnel filmčke o mini računalniku, napisal nekaj člankov in govoril oziroma predstavljal Raspberry Pi. Prav tako sta s prijateljem združila moči in skupaj napisala knjigo o tem, kako začeti uporabljati mini računalnik. Zaradi želje, da bi z napravo naredil še več stvari, je vesel in ponosen, da je postal član fundacije.

Pred prihodom v fundacijo je delal kot urednik za Make: Magazine, ene izmed največjih revij za ljubitelje stvari, podobnih Raspberry Piju. Za omenjeno revijo je pregledoval članke o projektih, ki so vključevali mini računalnik, strojno opremo in dodatke. Udeležil se je tudi mnogih srečanj Maker Faires, na katerih je govoril o različnih stvareh in spoznaval ljubitelje elektronike. Kot del svojega novega položaja bo še vedno obiskoval Maker Faires, vendar bo odslej skrbel za postavitev panoja z Raspberry Pi logotipom po uradni dolžnosti.

Trenutno se nahaja v San Franciscu in kot govornik o Raspberry Piju, bo odgovoren za ozaveščanje s poudarkom na Združenih državah Amerike. Povezoval se bo z raznimi organizacijami, se pogovarjal z ljudmi o tem kako uporabljati Raspberry Pi ter občasno napisal kakšen prispevek za uradni Raspberry Pi blog. Če bi se radi povezali z njim, vas vabi na ogled njegovega Twitter računa, kjer objavlja vse o njegovih zanimanjih – od Raspberry Pija, tehnologije, oblikovanja, potovanja, televizije in ostalega. Kot novi član ekipe je zelo vesel, da bo odslej še bolj vključen v celotno zgodbo in dogajanje mini računalnika Raspberry Pi.

Vsekakor tudi mi Mattu želimo vse najboljše pri njegovem nadaljnjem popotovanju v svetu mini računalnika Raspberry Pi!

Vir: http://www.raspberrypi.org/a-hello-from-a-hobbyist-turned-evangelist/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.