Slo-Pi

Na Kickstarterju se je pojavil zanimiv projekt imenovan I’m Back, ki združuje Raspberry Pi 3 in analogne fotoaparate. Z pomočjo modula kamere za “malino” in posebaj izdelanega ohišja bomo lahko namestili dodatek na stare analogne fotoaparate in tako odstranili potrebo po filmu za slikanje. Sistem se še vedno zanaša na objektiv fotoaparata, da pričara sliko z klasičnim občutkom filma.

PiCam

Raspberry Pi bo omogočal tudi mnogo opcij za povezljivost, na zadnji strani bo dodan tudi naslon za uporabo vseh teh funkcij in slikanje.

I'm Back

Projekt si je zamislil Samuel Mello Medeiros, ki se že od svojega 10 leta ukvarja z fotografijo. Po mnogih letih iskanja rešitve in po mnogih uničenih fotoaparatih je do rešitve končno prišel do rešitve z uporabo Raspberry Pi 3, ki je dovolj zmogljiv za opravljanje vseh zamišljenih funkcij.

I'm Back

Projekt je trenutno na Kickstarterju, kjer za 49€ lahko prejmete 3D načrte za tiskanje tega ohišja, za 99€ lahko dobite že izdelane 3D dele (ne vključuje Raspberry Pi 3 in ostalih elektronskih komponent), za 303€ pa že celoten sestavljen projekt.

I'm Back

Vir: Kickstarter

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.