Slo-Pi

The MagPi Marec 2014Prejšnji mesec je bil za ekipo in na splošno revijo MagPi zelo napet. Na Kickstarter so objavili projekt, ki je vključeval knjigo s 432 stranmi in doživeli neverjeten uspeh. Kot že najbrž veste, je The MagPi brezplačna, mesečna Raspberry Pi revija, ki jo ustvarja Raspberry Pi skupnost. Fundacija Raspberry Pi z revijo ni povezana, so pa mnenja, da je neverjetna, saj vključuje veliko stvari. Vse od vodičev, napovednikov, idej projektov in drugo, kar je namenjeno ljudem z različnimi znanji – od otrok, ki Raspberry Pi uporabljajo prvič, do zagrizenih sistemskih inženirjev.

V tokratni številki si lahko preberete intervju z Ebenom Uptonom, ki je podal nekaj informacij glede drugega rojstnega dne. Vse skupaj je povezal z novico o Broadcomovi najavi o razširitvi odprtokodnosti sistema. Našli boste tudi projekt, ki opisuje “pretvorbo” Raspberry Pija v napravo za ohranjanje slane vode v akvariju za korale, napovedana pa je odlična besedilna igra Stronghold of the Dwarven Lords, ki ima nekaj privdiha starih časov. Objavljen je še en del projekta Curacao, nadzornika stanja tropskega okolja, poleg pa se nahaja vodič za izdelavo domače vremenske postaje. Jacob Roberts je iz svojega Raspberry Pija naredil prenosni računalnik za malo denarja, v The MagPi pa najdete navodila, kako lahko sami sestavite podobno napravo.

Na voljo je še internetni radio, zaznavanje gibanja, opisi knjig, tekmovanja in še veliko več. Fundacija se vsak mesec veseli izdaje MagPi, saj je odličen vir za pridobivanje informacij in ostalih, že omenjenih stvari. Zahvala gre vsem prostovoljcem, ki pišejo prispevke in ekipi, ki se trudi za objavo revije. Veselimo se že aprilske izdaje!

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6416

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.