Slo-Pi

Tokrat bomo govorili o nekoliko drugačni temi, ki ne zadeva povprečnega slovenskega vsakdana, niti ni tako tehnološko povezana. Če spremljate baseball, potem zagotovo poznate tudi običaje, ki so nuja za spremljanje še tako pomembne tekme. S tem se je pred nekaj leti ukvarjala tudi Liz iz fundacije Raspberry Pi, ki ni mogla razumeti kako se morajo igralci premikati na igrišču, še bolj zanimivo pa ji je bilo tisto poleg igrišča. Spraševala se je zakaj je ob igrišču velikanski hot dog narejen iz pliša, zakaj ob igri ponujajo pivo in tako naprej.

Poleg igrišča naj bi bil postavljen tudi top za streljanje majic, ki pa ga je David Bryan naredil s pomočjo Raspberry Pija.

Top za streljanje majic

Za izdelavo je potrebnih precej PVC cevi, razumevanje mini računalnika Pi in iracionalnega števila Pi, potreben pa je tudi rezervoar za stisnjen zrak, … ter škropilni ventil. Daveov top ni samo hobi projekt, vendar bo v redni uporabi pri dogodkih Minnesota Rollergirls. Napisal je tudi odličen vodič v angleščini s podrobnimi diagrami, seznamom delov, nekaj matematične pomoči za razumevanje stvari, obrazložitev tega, kako je sprejel inženirske odločitve, dodal pa je še vso potrebno kodo ter nekaj dodatnih stvari.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5867

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.