Slo-Pi

  • Avtor
    Prispevki
  • #1134

    Likalnik
    Participant

    Zdravo,

    imam težavo…na novo sem naložil OSMC in Deluge…zadeva deluje…sedaj pa…

    imam dve možnosti, da formatiram zunanji disk in potem mountam..na ext4 ali ntfs

    EXT4:
    download do 2mib/s…vendar me moti, ker ne morem preko računalnika…v zunanji disk kopirati…recimo podnapise…ok lahko jih, če dam vsakič posebno dovoljenje, vendar mi jih potem ne predvaja na tv-ju..

    NTFS
    mi pa vse to kar sem naštel pod EXT4 tukaj dela…se pravi, lahko poljubno prenašam različne stvari na zunanji disk preko računalnika….tudi podnapise in zadeva na tvju dela oziroma se predvaja…težava je samo v tem, da z NTFS download pride do max 1mib/s…pa še to zelo redko…večino časa je zelo nestabilen in skače od 300 do 700kib/s

    zakaj taka razlika v hitrosti? mvem, da naj bi bil EXT4 boljši..vse skupaj naj bi hitreje delovalo…vendar za moje potrebe je bolšje NTFS saj pogosto prenašam datoteke iz PC-ja na zunanju disk kateri je priklopljen na RPi…vendar ne vem…kaj je s to hitrostjo.

    Mogoče kdo zna svetovati kaj naj naredim, da bom obdržal hitrost in da bom lahko datoteke prenašal med pc-jem in znanjim diskom, brez, da vsakič dobim error glede dovoljenja

    #1135

    Likalnik
    Participant

    Ok, sedaj mi deluje…hitrost je vredu…podnapisi delajo…kaj sem naredil ne vem…še vedno morem pa za vsak novi torent vnesti sudo chmod 777, da dobim dovoljenje, za pisanje v novi torent…

    še eno vprašanje…hitrost prenosa na RPI je omejena? ker dobim max ukol 2mib/s…utorrent mi vleče do 7mib/s…take hitrosti na pri nisem nikoli dobil.

    #1137

    jan
    Moderator

    Omenjeni ukaz za spremenitev pravic je sicer v redu, ne priporočam pa, da te pravice nastavljaš v samem sistemu (se pravi na sistemskih datotekah, ki so ključne za delovanje) ali na uporabniških mapah/datotekah – s tem vsem uporabnikom, posledično procesom, omogočiš dostop do vsebine v mapah/datotekah. Za primer zunanje naprave, ki je namenjena zgolj shranjevanju nekih datotek na lokalni ravni je to v redu, če drugače ne gre.

    Hitrost je omejena zaradi čipa, ki povezuje USB naprave in mrežo. Glede na to, da prenašaš datoteke preko omrežja na zunanji disk, se to izkaže v omenjeni hitrosti, saj se s tem obremeni ravno ta čip, kar pripelje do počasnega prenosa in zapisa.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.