Slo-Pi

 • Avtor
  Prispevki
 • #1165

  Marko
  Participant

  Pozdravljeni,

  iz ZDA sem naročil Vilros Raspberry Pi 2 paket. Zanima me, ali je dovolj samo adapter, ali bi bilo bolje kupiti nov napajalnik za uporabo pri nas?

  Hvala in lep pozdrav,
  Marko

  #1166

  jan
  Moderator

  Odvisno od tega kakšno vhodno voltažo napajalni adapter podpira. Če ima podporo zgolj za 110V potem ne bo v redu, v primeru, da podpira do 240V bi pa morda že lahko bil v redu. To je odvisno od tega kakšna elektronika se skriva znotraj ohišja. Če ti proizvajalec garantira, da sigurno deluje na 220V vzameš pretvornik za vtič, sicer je bolje razmisliti o nakupu novega napajalnika. Pri tem je nekaj tudi odvisno od tega koliko časa bo RPi dnevno deloval – če bo obremenitev 24/7 se definitivno izplača vzeti boljši napajalnik, v primeru uporabe nekaj ur dnevno verjetno ne bo problemov s slabšim napajalnikom (ni nujno, precej je odvisno kaj je na RPi priklopljeno). Predlagam, da počakaš in pogledaš kaj adapter podpira, morda tudi kontaktiraš proizvajalca ter se nato odločiš.

  #1167

  Marko
  Participant

  Hvala za hiter odgovor! RPi bo načeloma deloval 24/7, tako da bom razmislil o nakupu novega napajalnega adapterja.
  V primeru, da priložen podpira 220V, pa ni dovolj dober, lahko verjetno pričakujem le kakšno nestabilnosti RPi-ja ali lahko gre narobe kaj več?

  #1168

  jan
  Moderator

  Če podpira 220V (sigurno, ne da le piše in potem to ne drži) in ustreza specifikacijam za vaš model Raspberry Pija (za RPi 2 mora imeti napajalni adapter 5V, 2A), potem je najhuje kar se lahko zgodi to, da na RPiju sveti le rdeča lučka. V kolikor pride do tega pomeni, da z napajalnikom nekaj ni v redu oziroma zaradi nečesa ni kompatibilen z napravo.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.