Slo-Pi

 • Avtor
  Prispevki
 • #287

  andraž
  Participant

  Pozdravljeni,

  Svoj Raspberry Pi sem nastavil tako, da mi oddaja svojo dostopno točko z WPA zaščito. Težava se pojavi, ker je zadeva že sama od sebe ne stabilna. Uporabljam TP-LINK TL-WN722N USB WiFi kartico. Sedaj sem dodal še kamero, da bi z mjpg-streamerjem streammal video. Uporabljam uradno izdajo kamere prilagojene za RPI (tista z belim trakom).

  Na RPIju imam nameščen tudi lighttpd.

  Streamanje mi deluje samo v primeru, če nimam priklopljene še WiFi kartice.

  Kaj mi svetujete ?
  Lep pozdrav,
  Yacked2

  #290

  jan
  Moderator

  Na strani s preverjenimi dodatki piše, da USB adapter potrebuje dodatno napajanje s pomočjo USB razdelilca. Na vrhu strani se nahaja tudi povezava do vodiča , ki prikazuje kako pravilno namestiti opremo za ta adapter ter kako nastaviti brezžično dostopno točko.

  Si že poskusil z omenjenima nasvetoma? Če še ne, potem probaj in poročaj o rezultatih. Glede na ostale, ki jim je že uspelo narediti podobne zadeve, kot si jo opisal v prispevku, bi vsekakor tudi tebi moral RPi prenesti stream preko takšne povezave.

  #291

  andraž
  Participant

  Sem opazil to, da potrebujem dodateno napajaje, zato sem sedaj priklopil Alfa 36nh kartico, za katero nič ne piše, da potrebuje dodatno napajanje. Mi lahko svetuješ kaj vpišem pod driver= v mojem primeru. Ali je to rt2800usb, glede na ta citat “AWUS036NH: Tested on Arch Linux ARM using the rt2800usb” module.

  #292

  jan
  Moderator

  Z ukazom lsusb preveri katero različico gonilnika tvoj USB adapter potrebuje. Največja možnost za tvojo kartico je Realtek ali Ralink.

  Glede na to potem lahko izbiraš med dvema rešitvama, ki sem jih našel:

  1. Najprej poženeš ukaz sudo apt-get install firmware-ralink, nato pa slediš vodiču od Add adapter definition to network config – eg: sudo vi /etc/network/interfaces. Potem pri driver= napišeš rt2800usb.

  2. Če ti WiFi že deluje, potem namesto zgornjega postopka pri driver= napišeš le nl80211.

  #293

  andraž
  Participant

  WiFi mi že deluje, a mi kljub driver=nl80211 izpiše napako: Line 2: invalid/unknown driver ‘nl80211’. Mi lahko priporočiš nek vodič, ki dela ?

  Najlepša hwala.

  #294

  andraž
  Participant

  Evo, situacija rešena 😀 V kratkem pride delujoč vodič!

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.