Slo-Pi

 • Avtor
  Prispevki
 • #1186

  Zrezek
  Participant

  Živijo, pred nekaj dnevi sem prejel novi Raspberry Pi 3. Malo sem se “igral” z njim in, ker vem kakšen je Vam lahko odgovorim na vprašanja, ki jih zastavite.

  #1187

  astro
  Participant

  Trojko bi imel pri TV, ki je od wi-fi vira oddaljen 5 m in steno. Ali wi-fi pri trojki deluje dobro?

  #1189

  Zrezek
  Participant

  Pri Raspberry Pi so zagotovili, da signal lovi isto, kot pri pametnih telefonih. Tako da če do tistega mesta lovi pemeten telefon bi moral tudi Raspberry Pi 3. Glede delovanja wi-fi povezeve, meni deluje kot bi moralo, zelo sem zadovoljen.

  #1190

  astro
  Participant

  Hvala.
  Zanima me še ena izkušnja, namreč govori se, da se trojka pregreva. Ali je kaj na tem?

  #1191

  Zrezek
  Participant

  Jaz pregrevanja nisem še opazil. Pregrevanje pa je isto kot na računalniku, če se dela zahtevne stvari se segreje, ampak itak je čip v trojki narejen tako, da ne rabi hlajenja. Jaz si ne bi delal skrbi glede pregrevanja.

  #1203

  sebastjanp
  Participant

  Živijo,

  zanima me kak napajalnik potrebujem (2A od tablice še ne boota!) in kje ga lahko nabavim?

  Hvala, Sebastjan.

  #1204

  Zrezek
  Participant

  Živijo,

  Jaz uporabljam polnilec od Samsung Galaxy Note 2, ampak vsak napajalnik/polnilec, ki ima 2A ali več in 5V bi moral delovati. Imam pa priključeo miško, tipkovnico in zunanji trdi disk in nimam problemov. Za pa uradni napajalnik pa na uradni spletnih strani, ki je raspberrypi.org ali celo na e-bay (treba paziti kaj se naroči).

  Upam da sem Vam pomagal 🙂

  • Ta odgovor je spremenil/a Zrezek 5 years, 7 months nazaj.
  #1206

  jan
  Moderator

  Kot je omenil že @Zrezek mora napajalnik podpirati vsaj 5V 2A. Če naj bi napajalnik to podpiral in se kljub temu RPi ne prižge, potem izklopite vse ostale priključene naprave razen zaslona in ponovno poskusite. V primeru, da se RPi kljub temu ne prižge, potem RPi ni kompatibilen z vašim napajalnikom ali pa ta ni zmožen zagotavljati dovolj energije (ponavadi so kakšni kitajski napajalniki označeni s hudimi specifikacijami, ki pa na koncu sploh niso resnične). Poskusite še s kakšnim drugim napajalnikom, ki ima v začetku omenjene specifikacije.

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.