Slo-Pi

Odgovori na forumu

  • Avtor
    Prispevki
  • v odgovor na: Hitrost prenosa #1135

    Likalnik
    Participant

    Ok, sedaj mi deluje…hitrost je vredu…podnapisi delajo…kaj sem naredil ne vem…še vedno morem pa za vsak novi torent vnesti sudo chmod 777, da dobim dovoljenje, za pisanje v novi torent…

    še eno vprašanje…hitrost prenosa na RPI je omejena? ker dobim max ukol 2mib/s…utorrent mi vleče do 7mib/s…take hitrosti na pri nisem nikoli dobil.

    v odgovor na: DVD player #462

    Likalnik
    Participant

    Fantje še eno vprašanje…če predvajam filme z boljš kvaliteto…blu-ray itd… na vske toliko časa film malo zašteka za sekundo…kje je težava? V raspberry-u, da ne predvaja te kvalitete najbolje ali v mojem prenosnem disku, kateri je že krepko v letih…če zamenjam prenosni disk bi zadeva delovala bolje ali ne…?

    hvala za pomoč

    v odgovor na: DVD player #445

    Likalnik
    Participant

    Blu Ray mi pa seda deluje…na zacetku je štekalo, vendar je po 5-10 minutah začelo delovati tekoče….ne vem zakaj

    v odgovor na: DVD player #443

    Likalnik
    Participant

    Sem kupil MPEG2 licenco, čez 72ur jo dobim….upam, da bo delalo..je potrebno za Blu-Ray kupiti tudi licenco za VC-1…nekje sem prebral, da ja…vendar mi je čudno, ker blu-ray predvaja samo šteka

    • Ta odgovor je spremenil/a Likalnik 10 years, 2 months nazaj.
    v odgovor na: DVD player #442

    Likalnik
    Participant

    Ja sem videl, da je potrebno licenco kupiti…dotični filem je končnica VOB…uporabljam raspbmc…pa še eno vprašanje…želja je bila tudi gledati blu-ray film…vendar je bila težava, ker je zelo štekalo, film sicer predvaja, vendar šteka preveč in ni za gledat…kje je težava…raspberry ne more predvajati takih filmov, ali moj stari medeon prenosni disk ne more vrteti tako hitro…gre mi za to, da ne kupujem novega diska, če bo na koncu težava zaradi raspberry-a

    v odgovor na: Deluge nastavitve #407

    Likalnik
    Participant

    Aja to sta ta dva ukaza, sem jih ze vpisal pa ni nic pomagalo…kaj pa je s temu…sicer sem ze probal venda me ni pustilo naprej.

    sudo mount -o uid=pi,gid=pi /dev/sda1 /mnt/usb_flash_1

    Kako je pa s transmission imas isto dostop preko browserja….mislis, da je moja tezava v deluge? Mi lahko prosim, prilepis link kako najlazje nastavit transmission…za katerega ves, da je vredu in da deluje.

    Hvala

    v odgovor na: Deluge nastavitve #403

    Likalnik
    Participant

    Prilagam en link kateri bi lahko pomagal pri resitvi…

    http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=5838

    Mi lahko kdo po domace razlozi kaj morm vpisat v putty

    v odgovor na: Deluge nastavitve #401

    Likalnik
    Participant

    Zdravo, se opravičujem za pozen odgovor, vendar sem mislil, da mi bo uspelo rešiti težavo z googlom pa mi na žalost ni…Uglavnem tako je sedaj:

    rad bi si nastavil na raspberry nek torrent client, da bi lahko iz mojega pc-ja vlekel filme kateri bi se potem shranjevali na zunanji disk, ki je priklopljen na RPI. Odličil sem se za RASPBMC, client torent pa DELUGE preko SAMBE bi pa z webui vmesnikom lahko dostopal tudi do torrentov.

    Zadevo sem uspel samo tako daleč pripeljati, da sem naložil RASPBMC na RPI…uspešno mountal zunanji disk ( na več načinov:UUID ali sudo mount /dev/sda1)…..potem sem naložil program Deluge na RPI, potem še deluge consolo (s katero lahko dostopam do torentov preko browserja…webui)….za konec je pa potrebno namestiti še sambo katera pa omogoča, da lahko preko pc-ja pobiram torrente in se shranjujejo na external disk…

    Vse to je šlo gladko skozi in to ne enkrat…do sedaj že velikokrat, vodiče znam že na pamet (btw. glede na to, da sam probavam in se učim pride vedno do kakšnih zapletov…vse skupaj rešim tako, da sd kartico resetiram in vse skupaj na novo naložim…je lahko kje težava, če se to prevečkrat naredi ali ne???)

    Ko je vse to nameščeno (še prej štartam na pc-ju Deluge app…se connectam z mojim ip-jem in username, ter password, katerega sem predhodno nastavil (uporabljam program PUTTY)..isto naredim na webui in praktično ju povežem skupaj…Se pravi Delug client mi je dostopen preko webui z mobitela, tablice ali iz računalnika v službi…uglavnem vse to dela….

    potem grem na mojem PC-ju…computer, network, in tam vidim moj zunanji disk…primer: ime imam RASPBMC…odprem, se notri nahaja mapa media (vse je mountano z media…lahko bi tudi z mnt…)odprem to mapo in vidim novo mapo (ime mojega diska ) USBHDD…ko odprem to bi morali biti moji torenti notri…vendar je zadeva prazna….

    V Deluge spremenim ime lokacije torrentov…se pravi v mojem primeru /media/USBHDD…ko izberem iz trackerja film, ali karkoli drugega, mi Deluge začne vlečti film….vendar se je shranil na SD kartico, tako dam dol 2 filma in je zadeva zaključena…mapa USBHDD je pa še vedno prazna…..ZAKAJ???

    na tujih forumih so mi sicer, dali neko iztočnico kaj bi lahko bilo vendar sem glede Linuxa še preveč zelen, da bi si lahko kako pomagal…če bo kdo od vas vedel mogoče kaj več:

    What are the symptoms?
    What do your logs say? —> ne znam pogledati kaj logs pravi

    Yes but final permissions are a function of two things:

    (a) regular unix ownership and permissions on the underlying filesystem, and
    (b) what is prescribed in smb.conf.

    I suspect the underlying filesystem ownerships or permissions are the problem, but you steadfastly refuse to provide logs, or even describe how the problem is manifesting itself, so it is hard to assist further.

    po mojem skropnem znanju naj bi bila težava v ownerships ali premissions katera naj bi se razlikovala od samba nastavitev…

    kaj so ownerships or premissions…ne vem oziroma, kolikor sem uspel zguglati, naj bi bilo to to…

    The drive is now available to the root user… but no one else has permission to access it. We can change that as follows:
    sudo chgrp -R users /USBHDD

    Now any user belonging to the ‘users’ group can access the drive. But they can’t write to it yet:
    sudo chmod -R g+w /USBHDD

    sem tudi to notri vnesel pa ni delalo….

    Sedaj že res več ne vem kaj oziroma ZAKAJ hudiča ne deluje…če bo kdo od vas znal pomagati oziroma sem pripravljen tudi komu plačati, da mi to naredi, ker sam pomojem ne bom ugotovil..

    še moje nastavitve od sambe:—–> teh nastavitev sem tudi že malo morje probal…na netu najdeš 1001 možnost in res ne vem kera je prava…..moja zadnja je ta, če ima kdo od vas delujoče, bi prosil, da mi jih kopira…mogoče bo delalo:)

    [global]
    workgroup = WORKGROUP
    usershare allow guests = yes
    security=share
    #security=user
    follow symlinks = yes
    wide links = no
    unix extensions = no
    lock directory = /var/cache/samba
    [pi]
    browsable = yes
    read only = no
    #guest ok = yes
    valid users = pi
    path = /home/pi
    #force user = pi (no longer needed)
    [media]
    browsable = yes
    read only = no
    guest ok = yes
    valid users = pi
    path = /media
    public=yes
    force user = root

    Hvala vam za vso pomoč..

    • Ta odgovor je spremenil/a Likalnik 10 years, 2 months nazaj.
    v odgovor na: Zunanji disk ni viden na prenosniku! #391

    Likalnik
    Participant

    Mi mogoče zna kdo povedati, kateri ukaz je treba vpisati, da deluge webui vedno deluje, tudi če je putty ugasnen…ker sedaj, moram vsakič putty vklopit in vpisati deluge-web, da lahko preko browserja dostopam do torentov….aja pa še tole, na zunji disk sem nalagal rasbmc, sedaj bi ga pa rad formatiral, vendar mi ga windows ne zazna, ker so linuxi…kakšna ideja kako bi lahko pridobil disk nazaj?

    v odgovor na: Zunanji disk ni viden na prenosniku! #386

    Likalnik
    Participant

    sedaj sem probal pod file explorer window na windowsih vtipkati ip rpi-ja in sem prišel notri….nevem zakaj ga pa pod network ne vidim…

    Računalnik je samo eden + raspberry na katerega je priklopljen prenosni disk. In jaz bi sedaj ta prenosni disk radi videl na svojem računalniku…rpi in računalnik se vidita med seboj, saj program deluge deluje vredu prav tako prenosi torentov….težava je samo v tem,da mi torente prenaša na SD kartico….

    v odgovor na: Premaknjeno: Raspbian nastavitve #353

    Likalnik
    Participant

    Da vas malo seznanim kako daleč sem pri nastavljanju RPI:) Naložil sem RaspBmc in nastavil vse osnovne nastavitve, tako da zadeva deluje…
    Zataknilo se je ko je bilo potrebno narediti korak naprej…naložil sem par aplikacij..kot so FB,Gmail,Utorent..eneblal sem Deluge..težava je v tem, da sedaj nič od tega ne deluje razen web browser..

    Verjamem, da je potreno spremeniti nastavite in bi vas lepo prosil, če bi lahko kdo pomagal oziroma mi, dal kakšen vodič..

    Rad bi uporabljal utorrent…vendar mi ob zagonu app napiše “fail to connect to deamon” nekje sem prebral, da je potrebno najpre nastaviti deamon…to drži? oziroma kaj je naslednji korak za uspešne nastavitve za utorrent po inštalaciji…

    v odgovor na: Premaknjeno: Raspbian nastavitve #328

    Likalnik
    Participant

    Bom v prihodnje odprl novo temo…glede na to, da imam veliko vprasanj, nisem imel namena za vsako vprasanje odpirat novo temo…vendar vas zastopim, pregledno mora biti.

    Uglavnem, glede ure sem ze vceraj takoj nasel, kje jo lahko spremenim, vendar mi je ne…mislim, da je tezava ker imam nastavljeno timezone na en_8 itd…nekaj takega je, sedaj pa ne vem katera oznaka je za nas oziroma noce mi spremeniti…izbral sem sl_itd…vendar mi na koncu se vedno ven vrze en…

    Glede zvoka, sem se tudi ze igral nekaj v to smer, katero si mi napisal, vendar bom sel seenkrat skozi po tvojih korakih oa sporocim kako pa kaj.

    v odgovor na: Premaknjeno: Raspbian nastavitve #312

    Likalnik
    Participant

    Zanima me tudi, če je potreno kaj posebnega nastaviti za zvok. Povezano imam s 3,5jack na reciver…če izberem mp3 se zvoka ne sliši..

    v odgovor na: Premaknjeno: Raspbian nastavitve #310

    Likalnik
    Participant

    ok, dela…treba je bilo vpisati STARTX, če bo slučajno kdo imel isto težavo…sedaj pa novo vprašanje (sem nov na temu in mi je španska vas) ura…kako se spremeni, meni piše, da je 1:01..na začetku sem dal Ljubljana to je pa vse, kako spremenim verjetno GMT…