Slo-Pi

Prijatelji fundacije Raspberry Pi iz Adafruit so v začetku tega meseca objavili nov projekt na njihov sistem za učenje. Gre za prelep projekt v katerem se lahko naučite izdelati nekaj uporabnega, povrhu vsega pa še lepo izgleda. Preden se podamo v ozadje projekta si oglejte predstavitveni posnetek:

Grafični izenačevalnik je izdelan iz RGB LED traku, vsa obdelava glasbe in pošiljanje signalov na izhod pa poteka na Raspberry Piju. Vse kar ste videli na posnetku se je dogajalo v dejanskem času. Konfiguracijo poganja Python, le-ta pa temelji na LightShowPi (izvorno je bila narejena za orkester božičnih lučk), zato lahko v projekt vključite tudi nadzorovanje funkcij preko SMS sporočil na vašem telefonu, če ste zahteven uporabnik.

Potrebnega je nekaj spajkanja, vendar je to dovolj enostavno, da se tega lahko naučite tudi s tem projektom. Celoten vodič v angleščini si lahko preberete na spletni strani Adafruit, poleg pa so napisani še nasveti, seznam delov, koda in vse potrebne stvari, ki jih potrebujete za izdelavo tega projekta.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5776

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.