Slo-Pi

Jhonny Göransson je bil eden izmed članov ekipe, ki je izdelala izjemen glasbeni projekt, ki smo ga videli do sedaj. Predvčerajšnjem je na Twitter objavil del projekta, nad katerim so bili pri fundaciji Raspberry Pi zares navdušeni. Imenuje se Panflute Hero in vas bo mogoče spomnil na kakšen podoben naslov projekta, ki že obstaja.

Panflute Hero - naprava Panflute Hero - igra

Panflute Hero je bil izdelan čez vikend v Way Out West Hackathon 2013. Gre za zelo okrnjeno različico igre Guitar Hero in za razliko ne uporablja plastičnega krmilnika v obliki kitare. Namesto tega je izdelana iz ročno narejenega bambusovega nabora ponarejenih lesenih piščali (te so narejene v skladu z zlatim rezom), ki so opremljene z Arduinovimi tipali, ki zaznajo pihanje ter jih posredujejo Raspberry Piju, preko TCP. Ko tipala zaznajo pihanje, se predvajajo simulirani zvoki flavte… oglejte si sami…

Igra je narejena v programskem jeziku Lua in teče na računalniku (ni razloga, da ne bi lahko poganjali tudi prevedene igre na Piju). Obstaja sicer manjši problem, saj ima igra vgrajen libspotify, ki omogoča predvajanje glasbe iz Spotify, za doživljanje popolnega glasbenega vzdušja.

Navodila, kodo (Jhonny pravi, da v duhu programiranja na hackatonu njihova koda ni ravno popolna) dobite na njihovi strani na BitBucketu, okvirne različice lesenih piščali pa so na voljo na spletni strani projekta.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5924

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.