Slo-Pi

iBuyPower - Steam igračarski računalnikV stavbi, kjer se nahajajo pisarne fundacije Raspberry Pi, zagotovo za igranje iger vsi uporabljajo Steam. Navdušeni so bili tudi nad nekaj igračarskimi računalniki Steama, ki so jih prikazali na letošnjem tehnološkem sejmu CES. Med njimi je bil tudi računalnik za 500 $, ki so ga ponujali pri iBuyPower in je začuda na dnu ohišja vseboval tudi mini računalnik Raspberry Pi. Glavna skrivnost tega je, da so za razvojne potrebe računalnik uporabili v namen upravljanja LEDic po celotnem ohišju, vendar bi si lahko predstavljali, da Pi opravlja še kakšno drugo nalogo.

DaveSpice je Liz iz fundacije napeljal na temo na uradnem Raspberry Pi forumu. Predstavljala si je, da bo izvedela kaj v zvezi s Steam računalnikom od iBuyPower, ki bo vseboval le Raspberry Pi, brez preostalih komponent. Dave je našel debato o nečem, ki sliši na ime Limelight, na novo prenesen vmesnik, ki je po zaslugi uporabnika irtimmer prispel tudi na Raspberry Pi. Limelight je odprtokodni program napisan v Javi, ki omogoča pretok iger iz vašega domačega računalnika na Raspberry Pi, ki je priklopljen na televizijo. Na žalost je ta na voljo le za imetnike grafičnih kartic Nvidia GTX serije 600 ali 700, ki imajo dovolj pasovne širine na domačem omrežju. To ne velja le za Steam igre, vendar tudi za vse ostale. Zaenkrat sta podprti napravi le tipkovnica in miška, vendar razvijalci delajo tudi na podpori ostalim krmilnikom. Sedaj lahko enostavno gledate vsebino iz vašega računalnika v neki drugi sobi, najverjetneje kar na velikem tankem televizorju v dnevni sobi, iz udobne sedežne.

Iz prvih vtisov uporabnika leCauchemarXY na YouTube, si lahko ogledate primerjavo prikazovanja pretoka na Piju in igranja dejanske igre na računalniku. Opazili boste zaostanek na Piju, ki nakazuje na to, da zadeva ni ravno primerna za igranje prvoosebnih strelskih iger, vsekakor pa zadošča za igranje strateških in umirjenih iger. Veliko je odvisno tudi od domačega omrežja.

Projekt naj bi prikazoval neke vrste Steam igračarski računalnik za 35 $, katerega jedro je Raspberry Pi. V pisarnah fundacije Raspberry Pi se bodo z Limelight še nekoliko pozabavali, vendar morajo najprej dokončati januarske konference in delavnice. Nato bodo preverili kako se Limelight obnese v Cambridgeu, kamor jim bo pretok po hitrem omrežju zagotavljal DaveSpice na svojem igračarskem računalniku nazaj v London. O rezultatih boste obveščeni.

Limelight je na voljo za prenos iz irtimmerjevega računa na GitHubu. Na njem boste našli tudi popolna navodila za uporabo in namestitev. Vaš odziv pa pričakujemo v komentarjih.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5812

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.