Slo-Pi

V preteklem tednu je izšla nova številka že dobro poznane revije, ki zajema stvari iz sveta mini računalnika, The MagPi. Gre za brezplačno revijo s prispevki v povezavi z Raspberry Pijem, ki jih pišejo predvsem ljubitelji naprave za preostale ljubitelje mini računalnika.

28. številka revija MagPi

Urednik Ash Stone nam je povedal:

Številka tega meseca zajema tako prispevke iz sveta strojne opreme, kot tudi programerske. Počaščeni smo, da vam lahko predstavimo prvi članek o programski opremi za slikovno prepoznavanje OpenCV (open source computer vision/odprtokodni računalniški vid). Robot, ki ga je uporabljal avtor prispevka Derek Campbell je prikazan ravno v tokratni številki MagPi.

Razširjanje vhodno-izhodnih zmožnosti Raspberry Pija je mnogokrat prvi korak v elektronskih projektih. Tokrat nam Dougie Lawson predstavlja opis plošče Arduberry, ki jo izdelujejo pri podjetju Dexter Industries. Ta majhna plošča vam zagotavlja idealni mikrokrmilniški vmesnik za bolj zakomplicirane elektronske projekte. Prav tako boste v tokratni izdaji našli tudi tretji prispevek o BitScope, ki vsebuje primere za predojačevalnik vezij in s tem povezan preizkus ter meritev.

Raspberry Pi ponuja možnost za poganjanje različnih programskih aplikacij. VoIP (Voce over IP/prenos zvoka preko spleta) omogoča telefonske kilce preko internetne povezave. Walbarto Abad v 28. številki MagPi nadaljuje svojo mini serijo člankov o tem kako namestiti Asterisk VoIP strežnik.

Drugi aplikacijski članek tega meseca se nadaljuje z razpravo o gitu (porazdeljen sistem za nadzor različic). Git je bil izvorno izdelan za razvoj jedra Linuxa, vendar je postal glavna sestavina pri razvoju mnogih drugih projektov, dobro sprejet pa je bil tudi v nekaterih šolah. Alec Clews nas v tokratni številki vodi skozi drugi vodič na to temo.

Članek o programiranju ta mesec zajema izdelavo arkadne igre z uporabo FUZE BASIC. Jon Silvera nam predstavi navodila, kodo in slike za izdelavo horizontalno pomikajoče se igre.

Kot vedno pa smo zainteresirani za še več člankov na kateremkoli nivoju in v katerikoli stvari. V kolikor ste zainteresirani za oddajo vašega članka, nas kontaktirajte preko e-poštnega naslova articles@themagpi.com. V primeru kakršnihkoli komentarjev pa nas lahko najdete na Twitterju (@TheMagP1) in Facebooku (http://www.facebook.com/MagPiMagazine).

Vir: http://www.raspberrypi.org/magpi-issue-28/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.