Slo-Pi

Ivan Roulson iz RPi Kitchen (oglejte si stran, če iščete inspiracijo za vaš projekt z Raspberry Pijem) se je v začetku leta oglasil v lokalnem reciklažnem centru, kjer je našel dobro poznano glasbilo, zvončke. Iz tega bi lahko nadaljevali precej zgodb, vendar po vsej verjetnosti že veste kaj se je zgodilo. Ivan je zvončke vzel in jim povrnil življenje z logiko, ki jo vodi Pi. Zasnoval in izdelal je tudi nekaj kladivc ter jih pritrdil na mehanizem motorčkov, okrog katerih je elastika, ki kladivca potisne nazaj, ko udarijo na zvončke. Ivan je celoten izdelek uporabil tako, da je s pomočjo Pythona izdelal skripto, ki igra dobro poznane melodije.

Motorčki so povezani na Raspberry Pijeve GPIO pine, uporablja pa dva ULN2803 Darlingtonova gonilnika za ICje – Ivan ima v načrtu še izdelavo PCB vezja.

Ne gre za prvi projekt z zvončki, ki smo ga videli do sedaj (Mike Cook je že pred nekaj leti izdelal nekaj podobnega in objavil navodila, kako lahko sestavite podoben projekt), vendar so pri fundaciji Raspberry Pi vzljubili mehanizem, ki ga je Ivan izdelal, da zvončki lahko igrajo. Pri fundaciji čakajo, da bo nekdo izdelal za Sonic Pi izdelal vmesnik, ki bo komuniciral z GPIO pini in iščejo kandidate, ki bi to naredili.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6524

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.