Slo-Pi

Včeraj je prostore fundacije Raspberry Pi obiskal Allen Heard, vodja računalništva na Ysgol Bryn Elian v severnem Walesu. Govorili so o zabavnem načinu poučevanja računalništva in tem, kako bi otroke pripravili do tega, da bi si od učnih ur zapomnili vsega, kar so se učili ter bi s preučevanjem tega celo nadaljevali doma.

Allen je v preteklosti izvajal Tech-Dojo dogodke v severnem Walesu, ki so bili zelo zanimivi za otroke, potekali pa so ob sobotah. Izdelovali so podobno igro Flappy Bird v Scratchu, uporabljali so Minecraft za učenje o točkovni umetnosti z grajenjem prepoznavnih objektov ter drugimi načini, ki so otroke spodbudili k programerskem razmišljanju preko izdelovanja iger in spoznavanjem temeljnih elementov iger.

Nekaj mesecev nazaj je Allen te dogodke prijavil na tekmovanje, ki je bilo objavljeno na spletni tehnološki učilnici severnega Walesa, za izvedbo projektov, ki se skladajo z lokalno skupnostjo. Pred kratkim je izvedel, da je projekt Tech-Dojo zasedel prvo mesto v tej kategoriji in ga bo predstavil učiteljem iz celotnega severnega Walesa na dogodku, ki bo potekal na univerzi Glyndwr v St Asaphu, prihodnji teden. Fundacija je nad tem zelo navdušena, saj menijo, da je takšna vrsta poučevanja odlična za otroke, ki se stvari učijo še po tradicionalni poti. Rezultate takšnega učenja otroci kažejo sami in jih zato ni potrebno opisovati. Čestitamo Allenu in mu želimo čimveč uspehov na njegovi poti po Walesu in v prihodnjem tudi v Združenem Kraljestvu.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6456

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.