Slo-Pi

Na uradni spletni strani mini računalnika Raspberry Pi, so delavci fundacije že nekaj časa namigovali na prenovitev celotne strani. Ta naj bi vključevala popolno prenovo oblike strani, nove vsebine, vse obstoječe stvari, ki jih najdete na spletni strani pa bodo ostale v takšnem stanju, kot so. Nova vsebina bo ponujala projekte, ki jih je lahko prenesti, območja za učitelje, učence in ustvarjalce. Poleg tega bo možno prenesti tudi razredne načrte, delovne preglednice in še veliko več.

Nova stran bo na voljo (kot beta – kasneje bodo zbirali mnenja o novi strani) spomladi, trenutno pa delajo na arhitekturi, obliki in najpomembnejšem, vsebini strani. Pri fundaciji verjamejo, da imate veliko predlogov, kaj bi lahko naredili, vendar so trenutno v zelo zasedeni situaciji, saj že delajo na omenjenih stvareh. Ravno iz tega razloga vas prosijo, če lahko s svojimi idejami počakate vsaj do beta izdaje, nato pa so jih vsekakor pripravljeni sprejeti.

Eno izmed vprašanj, ki ga pogosto dobijo zastavljenega je: Kaj je Raspberry Pi? In s trenutno spletno stranjo na to vprašanje ne odgovarjajo povsem. Ljudem, ki se to sprašujejo bi lahko povedali, da je to majhen in poceni računalnik, vendar to ne izgleda kot celoten odgovor. V ta namen so se s Salad Animation iz Manchestra dogovorili za izdelavo spodnjega posnetka, ki je ena izmed prvih stvari, ki jih bo obiskovalec nove strani videl. Pri fundaciji so mnenja, da je posnetek odličen, upajo pa, da ste enakega mnenja tudi vi.

Sam Alder iz Saladhouse je bil vodja projekta animacije, fundacija pa pravi, da je bilo z njim zelo lepo delati. Marcus Alexander pa je delal na obliki zvoka. Amy Mather, Evropska digitalna deklica leta 2013 pa je posodila glas. Fundacija se vsem skupaj zahvaljuje, še posebej pa celotni ekipi Saladhouse.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5878

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.