Slo-Pi

MagPi 20Dvajseta številka odlične revije MagPi je bila za februar 2014 izdana ta teden. Po velikem odzivu bralcev so bili uredniki revije primorani vrniti kategorijo prispevkov o tem kako zgraditi svoje projekte s pomočjo Pija. V tokratnem članku je Martin Kalitis napisal nekaj o tem, kako ustvariti zagonski del Linuxa na SD kartico tako, da se naloži v manj kot 10 sekundah.

En izmed člankov je namenjen tudi projektu Curacao, ki ga izvajajo na Karibih. John Shovic je po velikem zanimanju bralcev pričel razširjati prvotno serijo prispevkov, zato bo tudi prihodnja številka vsebovala zaključek s predstavitvijo rezultatov projekta. V tej številki John razloži izdelovanje in namestitev kamere in sprožilca v projekt, kar je omogočalo izdelavo časovnih fotografij. Deepak Patil prikaže njegov projekt za panaromsko fotografiranje z uporabo Pi-Pan, robotske roke, ki jo upravlja z Raspberry Pijem za premikanje Pi kamere. Deepak razloži tudi nekaj kode, ki jo je uporabil za upravljanje pametnega kompleta ter objasni kako zajeti fotografije, ko ste v avtu.

Objavljen je tudi nov članek o štirikopterju Andya Bakerja, ki govori o testiranju pred poletom. Obrazloži tudi upravljanje premikanja štirikopterja ter poda nekaj odgovorov na zanimiva vprašanja za tiste, ki izdelujejo ta projekt. Na voljo je še en prispevek o potovanju Johna Hobsona in Efraina Olivaresa, ki sta se spopadla z zanimivim problemom – bila sta brez interneta. Preselimo se še v Francijo, kjer Yann Caron prikaže razvojno okolje njegovega jezika Algoid, nato pa NanoXion pove nekaj o njihovi Raspberry Pi kolokacijski storitvi.

Kot vedno, MagPi je brezplačna revija, ki si jo lahko prenesete ali pa jo kupite v tiskani obliki. Ustvarja jo velika skupnost, ki stoji za mini računalnikom in temelji na prostovoljnih prispevkih.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6083

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.