Slo-Pi

Nova različica revije MagPi za avgust je v izšla v teh dneh. Kot vedno je namenjena Raspberry Pi skupnosti, saj jo skupnost tudi ustvarja. Vsebuje vsebino za celoten spekter uporabnikov mini računalnika, od začetnikov, do tistih, ki iščejo nove izzive in bi radi svoje znanje še izpopolnili. Brezplačno si revijo lahko prenesete iz te povezave.

MagPi - Avgust 2014

V tokratni številki boste našli nadaljevanje serije prispevkov o robotih, ki je prejšnji mesec dvignila precej prahu. Tokrat opisuje dodajanje glasovnega ukazovanja, prepoznavanja obrazov in govor vašemu doma ustvarjenemu prijatelju. Vsebuje tudi prispevek o zabavni vztrajnosti vida (persistence of vision – POV) projekta čarobne palice, poglobljen uvod v prenovljen model B+ in odličen primer dinamične umetniške vloge Pija za popolne začetnike. Fundacija Raspberry Pi je kot priljubljen prispevek meseca izbrala Mashberry, ki govori o projektu domače pivovarne, ki ga lahko nadzorujete s TV pilotom. Preostali prispevki so podrobno opisani v sami reviji, zato vam predlagamo, da jo preberete.

Ekipa MagPi vedno išče prostovoljce, ki bi radi pomagali soustvarjati revijo, saj gre za velik projekt in se je potrebno veliko ustvarjati s pisanjem in popravljanjem vsebine, preden je objavljena v MagPi. Iščejo pisatelje in lektorje, če pa ste zainteresirani pa jim lahko pomagate pri načrtovanju oblike, pisav, grafične podlage in testiranja le-te. V kolikor ste se prepoznali v kakšni izmed naštetih vlog, jih lahko kontaktirate na editor@themagpi.com ali pa napišite komentar na njihovo Facebook stran.

Vir: http://www.raspberrypi.org/the-magpi-issue-26-out-now/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.