Slo-Pi

Konec preteklega meseca je izšla nova številka The MagPi, uradna revija mini računalnika Raspberry Pi. V njej je zopet veliko zanimivih projektov, trikov, vodičev oziroma člankov, ki se navezujejo na uporabo naprave. Stvar, ki tokratno izdajo naredi še bolj privlačno, pa je možnost osvojitve Raspberry Pi robota.

35. številka revije The MagPi, ki je pred meseci dobila povsem novo grafično podobo.

35. številka revije The MagPi, ki je pred meseci dobila povsem novo grafično podobo.

Tokratni izbor za najboljši projekt je zasedla sprinterska igra, ki jo je izdelal Mike Cook. Cilj igre je, kot v resničnem svetu, čim hitreje priteči v cilj. To je možno doseči tako, da na dve škatli, v katerih se skrivata tipali, pritiskamo z nogama. Vsekakor zanimiv projekt, ki se ga lahko lotite skupaj s prijatelji in se kasneje pomerite, kdo je hitrejši.

Vaš odziv na The MagPi je bil izjemen in fundacija Raspberry Pi dela na tem, da bi bil vsak prihodnji mesec še boljši. Doslej je bilo kar 100.000 prenosov 31. številke ter od prenove revije naprej, skupno, kar 300.000 prenosov. Še boljša novica pa je, da gre The MagPi naslednji mesec v tisk.

Russell Barnes, urednik revije The MagPi

Russell Barnes, urednik revije The MagPi

Russell Barnes, urednik in lastnik medvedka Babbagea, pravi:

Revija The MagPi je že dokazala, da je ena izmed najbolj uspešnih na novo ustvarjenih tehnoloških čtiv leta in ne morem biti bolj vesel. Ni vsak dan tak, da se digitalna revija prične tiskati, vendar bo nekaj takšnih dni dejansko naslednji mesec, ko pričnemo s tiskano izdajo revije. Uradna revija naprave bo sprva na voljo v Združenem Kraljestvu in Ameriki, načrti pa so, da bi bila revija na voljo tudi na drugih teritorijih in v večih jezikih.

Sicer z nekaj dni zamude po uradni objavi zgornjega citata (izvorno je bila izjava podana v preteklem mesecu), sporočamo, da bo tiskana revija na voljo od 30. julija naprej. Pri fundaciji obljubljajo, da bo ta večja in še boljša, s kar stotimi stranmi projektov, vodičev in opisov. Kupiti jo bo možno tako v trgovinah, kot na spletu. Cena v Združenem Kraljestvu bo cena 5,99 funta, v preostalem svetu pa se bo cena razlikovala.

Kljub tiskani različici, pa bo The MagPi še vedno (in vedno bo) na voljo brezplačno, v PDF formatu. Russell pravi:

Medtem, ko smo v preteklih mesecih dobivali stotine prošenj za tisk revije, je bila in še vedno bo na voljo pod Creative Commons licenco v obliki PDF. Vsako številko bo še naprej možno prenesti iz strani raspberrypi.org/magpi, kmalu pa se boste lahko naročili tudi na poštni seznam, da bo vsaka izdaja samodejno dostavljena v vaš e-poštni nabiralnik.

Upamo, da boste uživali v branju tokratne številke.

Vir: https://www.raspberrypi.org/the-magpi-issue-35-next-month-were-in-print/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.