Slo-Pi

Ste že videli novico o novem dostavnem načinu Amazona? Najprej je vse skupaj izgledalo kot prvoaprilska šala, vendar je potrebno vedeti, da je December zagotovo mesec, ko imajo največ posla kot v kateremkoli drugem mesecu. Uvedli naj bi nov način dostave preko letalnega robota, ki bi odpravil težave s čakanjem na pošiljke.

Amazon Prime Air

Ideja je, da bi naročila s težo pod približno 2,5 kg dostavili do vaših vrat v 30 minutah z enim izmed zgoraj fotografiranih majhnih letal. Vse skupaj bi pričeli izvajati v letu 2015, zato zaenkrat pustimo pomisleke glede licence za letalski promet, ki bi bila primerna za tisoče letalskih robotov obenem. Pojavljajo se tudi vprašanja o zanesljivosti ter razdalji, katero bi ta letala prepotovala. Zagotovo ne gre izpustiti tudi podatka, da imajo določeni ljudje pištole in bi letala lahko enostavno ustrelili in posledično uničili.

Vse skupaj je pripeljalo do tega, da je fundacija Raspberry Pi dobila nekaj e-poštnih sporočil. Samy Kamkar jim je poslal sporočilo o nekoliko drugačni uporabi letalskega robota. Raziskal je, kako bi vsa ta letala podredil svojemu in naročila ljudi preusmeril k sebi. To je izdelal karseda hitro, saj je od Amazonove novice minilo komaj 3 dni. Prav tako je že izdelal prikaz, kako bi celotna stvar delovala. Samyjev SkyJack je samostojni letalski robot, ki bi ostala letala v svojem območju poiskal preko WiFija in jih preusmeril, da bi postali “zombiji” pod njegovim nadzorom. Samy je povedal:

Z uporabo Parrot AR.Drone 2, Raspberry Pija, USB baterije, Alfa AWUS036H, brezžičnega oddajnika, aircrack-ng, node-ar-drone in moje SkyJack programske opreme, ki sem jo razvil za letenje okrog preostalih letal. Ta bi spremljala brezžični signal drugih v območju ter bi jih prisilila k prekinitvi brezžične povezave pravega lastnika, ter vzpostavitvi na povezavo, ki bi se pretvarjala, da je lastnikova. Tako bi vsa letala prihajala k meni.

Več o Samyjevih odkritjih in njegovih rešitvah si lahko preberete na njegovi spletni strani. Na Amazonu pa si lahko kupite tudi mini računalnik Raspberry Pi.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5379

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.