Slo-Pi

Uporabnik priljubljene spletne storitve YouTube, Arganalth, ima zelo zanimiv konjiček in sicer ukvarjanje s produkcijo glasbe z uporabo diskovnih pogonov. Na njegovem kanalu se nahaja veliko glasbenih mojstrovin, ki jih je izvedel z različnimi diski, katere je zelo specifično sprogramiral tako, da proizvajajo pravi zvok. Do sedaj je uporabljal računalnik, preko katerega je podatke pošiljal na Arduino Uno.

Že nekaj časa je želel uporabljati Raspberry Pi, ki bi nadomestil potrebo po računalniku in napajalniku, sedaj pa se je vrnil z novo postavitvijo. Skupaj je povezal glasbeni oktet diskovnih pogonov ter izbral pesem iz znanstvene komedije iz leta 1985, Back To The Future (Nazaj v prihodnost), ki jo je izvedel s pomočjo Raspberry Pija:

Arganalth je prilagodil postavitev prikazano v vodiču uporabnika Sammy1Am. Uporabil je mešanico disketnih pogonov in trdih diskov in baterijo, vse skupaj pa je postavil v kovček, tako da lahko vse skupaj prenaša ter izvaja kjerkoli. Če izpostavimo še nekaj pesmi, ki jih je izvajal v časih pred uporabo Pija, so to Get Lucky, pesem Portala Still Alive in pa Zelda temo. Vsekakor pričakujemo še več glasbenih poslastic, ki jih bo poganjal Pi.

Gre za zares lepo realiziran projekt, ki prikazuje kako dobro lahko stvari uresničimo, če se jim zares posvetimo. Prav tako gre za izvrsten primer uporabe Raspberry Pija namesto računalnika, ki ponuja več fleksibilnosti s prenosljivostjo ter majhno porabo energije mikroprocesorja.

Vir: http://www.raspberrypi.org/back-to-the-future-played-by-disk-drives/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.