Slo-Pi

Če ste obiskali Bett 2015, ki se je odvijal v januarju ali pa ste prišli na Picademy v oktobru ali februarju, potem boste verjetno prepoznali Jamesa Robinsona, kot enega izmed prostovoljcev izobraževalne ekipe fundacije Raspberry Pi. James je eden izmed članov skupnosti Computing At School (računalništvo v šoli), kot tudi učitelj in voditelj poučevanja v Cambridgeu. Obenem je tudi certificiran učitelj za Raspberry Pi ter pogosto udeleženec Cambridgeških Raspberry Pi Jamov.

James Robinson

Carrie Anne Phiblin, kot ena izmed zaposlenih pri fundaciji in avtorica tega prispevka, pozna Jamesa že približno leto dni. Je zelo uspešen in izkušenj učitelj, katerega mnenje je dobrodošlo v mnogih situacijah. Delal bo na dogodkih, ki so namenjeni izobraževanju računalništva, kot tudi CAS (Computing At School) konferenci. Poleg tega bo udeležen tudi na PyconUK in dogodkih, ki jih organizira skupnost, kot je naprimer Piwars. Carrie Anne pravi, da izgleda, kot bi bilo usojeno, da delata skupaj.

James pravi:

Vedno sem užival v spremljanju in preizkušanju tehnologije, kot tudi razumevanju kaj dejansko se dogaja v notranjosti le-te. Ker sem se želel naučiti več, sem pričel študirati računalništvo na univerzi in diplomiral s prvorazredno odliko. To je še bolj okrepilo moje zanimanje za računalništvo in za nekaj časa sem pričel delati pri IBM. Sprva sem usposobil za učitelja matematike, bil pa sem vodilni v IKT oddelku srednje šole, kjer sem usposabljanje ponujal ostalim nespecializiranim učiteljem. Nazadnje sem delal v visoki šoli Soham Village, kot glavni učitelj za računalništvo. Zelo sem navdušen nad uvedbo računalništva s KS3 in 4, kjer uživam v preizkušanju in razvoju projektov s svojimi študenti. Moji trenutni interesi in projekti vključujejo: uporaba Raspberry Pija v šoli, Minecraft Pi, Soni Pi in spuščanje balonov na visoko nadmorsko višino. V prihodnosti se veselim dela na vremenski postaji in približevanju Pija v še več šol.

Kot del izobraževalne ekipe fundacije Raspberry Pi, bo James pisal izobraževalno gradivo za spletno stran (predvsem sheme dela za učitelje KS4). Poleg tega bo nadaljeval s pomočjo pri Picamedijah in ostalih zunanjih dogodkih. James ima verjetno najboljši kovček za prenos vseh stvari, ki jih potrebuje poleg RPi, tako da ga lahko prepoznamo že po tem.

james_raspberry_pi_lego_case Jamesov kovček z Raspberry Pi in pripomočki

Vir: http://www.raspberrypi.org/welcome-james-education-team/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.