Slo-Pi

Fundacija Raspberry Pi je po letu dni prodaje zabeležila milijonito prodano napravo. Glede na to število so preračunali, da bodo ob sreči nov mejnik z dvemi milijoni dosegli prihodnji Januar ali pa nekoliko poprej. Strinjali so se, da bodo nov cilj dosegli ob koncu Februarja 2014. Vse skupaj se je nekoliko premaknilo, saj jih je šokirala novica, ko so ob koncu tega tedna prejeli statistiko prodaje. Odkrili so, da je bil 2.000.000. Raspberry Pi prodan zadnji teden oktobra, vendar nimajo podatka kdo je njegov lastnik. V kolikor ste med 24. in 31. oktobrom kupili Raspberry Pi, je mogoče ta prav vaš. Mogoče je tudi, da ga ima Princ Andrew, ki ga je od fundacije prejel ob obisku za noč čarovnic.

Vrnimo se nazaj v februar 2012, ko so izdelali prvih 2000 mini računalnikov Raspberry Pi na Kitajskem (proizvodnja v Veliki Britaniji je prišla kasneje). Ti so bili dostavljeni v Jackovo garažo v Marcu, ko sta jih Eben in Liz ločila v dva kosa po 1000 in jih natovorila v prtljažnik njunega avtomobila. Odpeljala sta jih Farnellu in RS Components, nato pa se je počasi celotna zgodba pričela.

Prvih 2000 kosov mini računalnika Raspberry Pi

Prvih 2000 kosov mini računalnika Raspberry Pi

Piji so bili zapakirani v škatlah po 50 kosov in naloženi na paleto v celoto dva tisočih.

Raspberry Pi razpakiranje

Tukaj pa je še prva fotografija razpakiranja mini računalnika, ki je bila objavljena na splet.

Prva fotografija Raspberry Pi za splet

Novica o številu prodanih naprav je zares izjemna in fundacijo spominja na prvih 1000 kosov, ki so bili razposlani okrog sveta. Nikoli si niso mislili, da bo naprava takšen uspeh, vendar je za to zaslužna celotna skupnost. Hvala za podporo!

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5265

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.