Slo-Pi

Raspberry Pi se vse bolj uporablja v profesionalnih in industrijskih aplikacijah. Artica je s svojimi partnerji izdelala do sedaj najbolj impresiven produkt s pomočjo mini računalnika. Njihovo napravo za FM pretok bi lahko opisali z besedami “lepa, poceni, majhne velikosti”, vendar to zagotovo še ni vse kar jo označuje. Omogoča namreč prekodiranje in oddajanje radia preko spleta, za opravljanje vseh funkcij pa poskrbijo Raspberry Piji, Arduinoti, nekaj pametne elektronike. Vse to je skrito v sijočem aluminijastem ohišju.

FM Pretok - sijoč in uporaben

FM Pretok – sijoč in uporaben

Srce FM Pretoka - Raspberry Pi

Srce FM Pretoka – Raspberry Pi

Za vso pametjo in sijajem pa se v ozadju skriva tudi nekaj uporabnega. FM Pretok pretvarja FM signale iz lokalnih radio postaj in jih oddaja preko spleta. Zasnovan je tako, da ne potrebuje tehniških izkušenj, vse kar je potrebno je priklop kablov. Nato se že začne pretvorba in oddajanje.

Za delovanje pretoka je potrebne precej strojne opreme in pa tehniških veščin. Opisi in primeri kode so objavljeni na blogu Artice. Lepo je videti enostavno napravo v tako lepem in uporabnem izdelku.

V kolikor želite slišati kaj izdelek lahko naredi, odprite pretok radijske postaje, ki je locirana v Luandi v Angoli. Fundacija Raspberry Pi jo zelo priporoča, saj je zanimiva.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5225

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.