Slo-Pi

Nekaj takšnih zaslonov predstavlja problem tako za ljudi, kot tudi stroje. Težava je predvsem takrat, ko je pakete potrebno razvrstiti.

Nekaj takšnih zaslonov predstavlja problem tako za ljudi, kot tudi stroje. Težava je predvsem takrat, ko je pakete potrebno razvrstiti.

V kolikor se boste za letošnji božič nahajali kje na Portugalskem in bodo vaša darila prispela preko pošte pravi čas, se lahko zahvalite tako fundaciji kot mini računalniku Raspberry Pi. Fundacija je že videla nekaj večjih industrijskih aplikacij, kjer je bil uporabljen tudi Raspberry Pi, vendar na splošno podjetja niso želela javne objave o tem kar naprave delajo, saj bi se to lahko nadaljevalo v krajo pri njihovi konkurenci. Liz iz fundacije je prejela e-poštno sporočilo od Daniela Ramosa, ki dela v Portugalskem podjetju Wolfd.com, katero je razvilo veliko industrijsko aplikacijo in jo uspešno namestila. O tej lahko poročajo tudi javno in zares gre za precej veliko aplikacijo. Opravlja delo razvrščajočega mehanizma za Portugalsko pošto. O njej lahko brez težav razpravljajo javno, saj se ne bojijo konkurence, ki bi lahko naredila podobno stvar.

Daniel je povedal, da s Pijem sedaj delajo že dobro leto ter da je zares neverjetno, kako uporabna je naprava, ki je namenjena izobraževanju. Na pošti so potrebovali pomoč, saj so njihovi zastareli LCD zasloni, ki jih uporabljajo razvrščajoči sistemi z leti postali nestabilni, iz njih pa seveda berejo ljudje.

Stari LCD zasloni na Portugalski pošti Raspberry Pi industrijska aplikacija na Portugalski pošti Raspberry Pi in monitor na Portugalski pošti

Prvi del menjave je zajemal nadomestitev starih LCD prikazovalnikov z novimi tankimi TFT zasloni, v ozadju le-teh pa vse skupaj poganja 24 Raspberry Pijev, ki so razporejeni na vsak zaslon po en. V kolikor ste kdaj želeli videti kako se naenkrat prižiga 24 mini računalnikov, pa imate sedaj priložnost:

Gre za možnost, ki uporablja precej manj električne energije in je veliko bolj prijazna uporabniku, saj ni potrebe po vrtenju trdih diskov na vsaki posamezni postaji. Piji so skriti za zasloni in so napajani preko notranjega napajalnika, povezani pa so v omrežje preko katerega jim strežnik posreduje informacije za prikaz na zaslon. Programska oprema je bila spisana v Pythonu in Pygame.

Raspberry Pi v ozadju TFT zaslona na Portugalski pošti

Če se trenutno vaša družina ali prijatelji nahajajo nekje na Portugalski in so opazili večjo zanesljivost pošte, najbrž veste komu se je potrebno zahvaliti. Zahvala za prikaz celotne industrijske aplikacije gre Danielu.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5506

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.