Slo-Pi

Ste se že kdaj spopadli s problemom, da ste morali presneti vso vsebino večih DVD zgoščenk? Vse kar je potrebno opraviti je, da pritisnete gumb za odprtje DVD nosilca, vstavite zgoščenko in še enkrat pritisnete na gumb. Ne sliši se težko, niti nadaljnji postopek ni težek. Odpreti je potrebno program s katerim se presname vsebino DVDja in počakati, da se le-ta prenese. Kaj pa v primeru ko je DVD zgoščenk vsaj 10 ali več? Vzame precej časa in nekaj dela, ki bi ga lahko porabili za ostale stvari.

Na srečo je tu Jack the (DVD) Ripper ali po slovensko Jack (DVD) presnemovalec, 3D tiskana naprava, ki temelji na Raspberry Piju in dela vse prej opisano namesto vas.

Jack the Ripper Bot

Celoten sistem je povsem avtomatski tako, da ga lahko le zaženete in odidete oziroma medtem delate kaj drugega.

Andy Ayre, avtor tega projekta, je izdelal tudi vodič v petih delih, v katerem predstavi seznam potrebščin, mehanike, elektronike, programske opreme in nasvete pri izdelavi. Podatkovni listi, dokumentacija, programska oprema in vse ostalo, kar spada zraven projekta, je na voljo na GitHubu. Jack (DVD) presnemovalec je zares uporaben robot, saj prihrani veliko časa, poleg tega pa se lahko pozabavate še s tiskanjem 3D modela in motorji.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5471

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.