Slo-Pi

Liz in Loma iz fundacije Raspberry Pi sta se včeraj potepali po Cardiffu. Z Lomo ste se lahko pogovarjali v kolikor ste na informativni naslov fundacije poslali kakšno sporočilo ali pa ste se s fundacijo želeli pogovoriti o avtorskih pravicah. Kmalu bo Loma odšla na porodniški dopust, zato ji želimo lepo preživet čas, preč od Raspberry Pi – vendar fundacija že komaj čaka, da pride nazaj.

Projekt o katerem bomo govorili, je vpleten med tiste, ki uporabljajo Raspberry Pi pri implementacijah na oblačilih. Svetovalci kreativne tehnologije Hirsch & Mann so prejeli ponudbo Cadburya, pri čemer naj bi ustvarili nekaj, kar naj bi prikazovalo kako dobra je čokolada (to niti ni tako težko) in to dopolniti s prikazom užitka pri zaužitju same čokolade (to je težji del). Vstopite v jakno čokoladne radosti.

Fotografiral akio-style.com

Fotografiral akio-style.com

Kos oblačila poganja Raspberry Pi s pomočjo Arduina, jakna pa s človekom, ki obleko nosi govori in predlaga zaužitje čokolade ter zazna grizljanje s kamero pritrjeno na vratnik. V spodnjem videu si lahko ogledate opis kako celotna stvar deluje ter prikaz jakne med uporabo.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5774

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.