Slo-Pi

The MagPi je revija, ki izhaja mesečno in je brezplačna. Liz iz fundacije Raspberry Pi pravi, da je to ena izmed stvari skupnosti, na katero je najbolj ponosna, saj fundacija nima nobene povezave z The MagPi, razen tega, da mislijo, da je pred vsem ostalim to ena izmed najboljših stvari. Na Kickstarter so objavili nov projekt, ki združuje vse številke The MagPi iz leta 2013 v eno knjigo, ki ima 432 strani. Obsega veliko področij, zagotovite pa si jo lahko že sedaj. Vse kar morate narediti je to, da jim namenite dovolj velik znesek, dovolj je že 8 funtov, da jih podprete.

The MagPi Binder spredaj The MagPi Binder zadaj

Revijo The MagPi ustvarjajo izključno prostovoljci, vstopa pa že v tretje leto izhajanja. Prejšnje leto je MagPi ekipa naredila podobno akcijo na Kickstarterju, le da so zbirali sredstva za tisk, ki se je izkazalo kot uspešno. Tiskana različica je vsekakor zaželena ob sledenju kakšnemu vodiču, da ni potrebe po prehajanju med revijo in kodo. Prvič so na Kickstarterju ponudili celotno zbirko že prej izdanih revij, pred kratkim pa so se pojavila povpraševanja po novi izdaji. Tako so naredili že drugo akcijo, ki je sicer kratka, a kljub temu je ekipi že uspelo zbrati sredstva. Tokrat potrebujejo manj sredstev, pomagate pa jim lahko na različnih stopnjah. Obstaja tudi stopnja, kjer lahko kupite obe izdaji, če ste prvo zamudili.

Ekipa The MagPi ne služi na račun tega, saj je projekt osnovan na prostovoljstvu, je pa zanimivo kako se revija razvija še naprej. Povedali so:

Vsa dodatna sredstva bodo namenjena izdelavi The MagPi, poleg tega pa nam bodo omogočila razširitev revije, uvod v druge tipe vsebine in prevajanje v preostale jezike. Vsi zaslužki po tem bodo investirani v prihodnje tiske in skupnost Raspberry Pi.

Pomagate jim lahko na tej povezavi, želimo pa jim veliko sreče!

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6235

En odziv na The MagPi – pomoč pri izdaji knjige s 432 stranmi

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.

  1. Pingback: 21. številka MagPi je tu! » Slo-Pi