Slo-Pi

Decemberski MagPi je bil izdan včeraj in je poln božičnega vzdušja. Vsebuje članek o igranju božičnih pesmi na vašem Piju s pomočjo Sonic Pi, nekaj stvari o spremljanju okolja, da vam ne bo potrebno ugašati lučk in boste prihranili na elektriki.

MagPi številka 19Pričenja pa se tudi serija vodičev o grajenju štirikopterja, drugi del projekta Curacao, kjer Raspberry Pi visi iz radijskega stolpa, 12 stopinj severno od ekvatorja in spremlja okolje ter ljudi obvesti o stanju vremena in svetlosti dneva. Veliko stvari je na voljo tudi začetnikom, eden izmed teh je nadaljevanje vodiča Jaka Marsha, ki povezuje gumbe in stikala (prejšnji deli vodiča so na voljo v prejšnjih številkah MagPija), OpenELEC vodič in sprehod po Pi Storu. Poleg vsega tega boste našli še prej omenjeni vodič za Sonic Pi, ki vam bo zaigral pesmi, tudi če boste Raspberry Pi priklopili šele v prvo.

Fundacija je za najljubši projekt tega meseca izbrala elektronski risalni vodič z uporabo XLoBorga. Praktična stran tokrat ponuja vodič o priklopu in uporabi LCD zaslona na GPIO v vaših projektih ter kako z njim drseti skozi tekst.

Revija MagPi je delo Raspberry Pi skupnosti za vse, ki jih zanimajo stvari v zvezi z napravo. Za vedno bo na voljo brezplačno, vendar lahko kupite tiskano izdajo, ki je na voljo od uspešnega zbiranja sredstev preko Kickstarterja. Prenesete si lahko tudi prejšnje številke, ki so polne vodičev, intervjujev, raznih drugih člankov, ki jih lahko uporabite za začetek z Raspberry Pijem.

Ekipa MagPi še vedno sprejema ljudi, ki bi kakorkoli sodelovali pri projektu. Trenutno iščejo prostovoljce, ki bi pomagali pri oblikovnem urejanju (biti bi morali uporabnik Scribusa) in testiranju. V kontakt z njimi pa lahko stopite preko njihove spletne strani.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5384

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.