Slo-Pi

V juliju so pri Wolfram Research izdali novo različico Mathematica 10 z glavno posodobitvijo Wolframovih namiznih izdelkov. Ima več kot 700 novih funkcij ter izboljšav na vsakem delu sistema.

Raspberry Pi + Wolfram

V petek, 1. avgusta, so objavili posodobitev za Mathematico in Wolfram Language za Raspberry Pi, ki prinaša večino teh lastnosti na Raspberry Pi. e želite pridobiti novo različico Wolfram Language, odprite ukazno vrstico ter enostavno zaženite naslednji ukaz:

Nova različica bo prav tako že prednameščena na naslednji izdaji NOOBS, enostavnim namestitvenim sistemom za Raspberry Pi.

V kolikor še nikoli niste uporabljali Wolfram Language za Raspberry Pi, potem bi morali preizkusiti hiter uvod za programerje, ki na hitro in enostavno zajema učenje tega jezika. Uvod vsebuje vse od uporabe interaktivnega uporabniškega vmesnika, osnovnih vrednosti in izrazov, do bolj zahtevnih tem, kot sta računanje naravnih jezikov in računanje v oblaku. Prav tako najdete čudovit uvod v Wolfram Language na straneh z viri za učenje fundacije Raspberry Pi. Ta izdaja Wolfram Language vključuje tudi integracijo z novoizdanim Wolfram Cloud. Omenjena tehnologija vam omogoča prefinjeno preračunavanje na oddaljenem strežniku z uporabo vsega znanja iz Wolfram|Alpha in baze znanja Wolfram. Omogoča vam definiranje poljubnih preračunov ter uvajanje le-teh “takojšnjih API” v oblaku. Wolfram Cloud je na voljo z začetnim brezplačnim računom, ki ga lahko nadgradite na plačljive različice, katere omogočajo dodatne funkcionalnosti.

Preverite tudi skupnost Wolfram, saj bodo v naslednjih nekaj tednih objavljeni novi primeri, ki vam bodo pokazali kako uporabiti Wolfram Language na vašem Raspberry Piju.

Opomba: Vse povezave v prispevku so naslovljene na zunanje strani v angleškem jeziku.
Vir: http://www.raspberrypi.org/mathematica-10/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.