Slo-Pi

Tokrat vam predstavljamo zanimiv projekt, katerega jedro ni nič drugega kot Raspberry Pi. Liz iz fundacije Raspberry Pi je napravo videla že lanskega septembra na Maker Faire v New Yorku. Nad projektom je navdušena, saj je zares dobro narejen, zato si je tudi zaslužil pristati med novicami.

PiPadMichael Castor v svojem vsakdanjem življenju dela pri MAKE in je z organizacijo Maker Shed zelo zaposlen ob vsakem večjem Maker Faireu, saj skrbi, da zadeve potekajo gladko in zagotavlja zalogo stvari (tako je, prodajajo tudi Raspberry Pi) ter organizira velike ekipe ljudi. Ponavadi nima dovolj časa, da bi izdelal svoj projekt za Faire, saj je zelo zaposlen. Letošnje leto pa se je odločil, da to spremeni in izdelal tablični računalnik. Zadal si je dva tedna, od izdelovanja zasnove, do končnega izdelka. Želel je izdelati napravo, katero bo lahko uporabljal na letalu ter bo imela lep in profesionalen izgled, da nebi kogarkoli prestrašil z doma narejenim izdelkom (nekateri ljudje so nenavadno občutljivi na doma narejeno elektroniko na letalu). Na Maker Faire je prišel tako, da je med letom že uporabljal svoj PiPad, saj je na njem gledal filme.

Michaelova estetika je minimalna in elegantna: zaključek in oblika tega projekta je ena izmed najboljše ročno izdelanih stvari. Imel je dovolj sreče, da je našel velik, gladek kos ogljikovih vlaken, ki jih je uporabil na hrbtni strani ohišja, kamor se mu je podpisal Eben. Pred podpisom je nekoliko okleval, saj je bil mnenja, da bo podlago z njim uničil, vendar se je vseeno premislil in se podpisal – sliko podpisa si lahko ogledate na Michaelovi strani.

V kolikor bi radi izdelali svojo različico tega projekta, vam je na voljo seznam delov, navodila, predlogi pri nakupu, CAD oblike in veliko, veliko fotografij na Michaelovi spletni strani. Naprava je res zanimiva, zahvala pa gre Michaelu, ki jo je izdelal ter delil navodila za izdelavo.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5665

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.