Slo-Pi

Kar nekajkrat smo že omenili Davea Hunta, ki s pomočjo mini računalnika pripravlja različne stvari. Njegov zadnji projekt je doma izdelan pametni telefon, ki temelji na Raspberry Piju. Gre za dokaj majhen telefon, ki stane nekje 158 $, kupiti pa je potrebno posamezne dele. PiPhone je zgrajen iz pritrdilnih komponent tako, da spajkanje in dodatno delo z elektroniko ni potrebno.

Pametni telefon je zgrajen povsem enostavno, vključuje pa Sim900 GSM/GPRS modul (v katerega lahko vstavite SIM kartico), ki opravlja komunikacijo z omrežjem, stikalo za vklop/izklop, pretvornik iz LiPoly baterije na 5 V ter majhen Adafruit TFT monitor. Celoten postopek (v angleščini) najdete na Daveovi strani, kjer je objavljen tudi seznam delov (povezave so usmerjene na Adafruit in eBay). Koda zaenkrat še ni dostopna, saj še ni povsem stabilna.

Za vse, ki nočete telefonov s programsko opremo Appla, Googla ali Microsofta oziroma hočete izdelati svoj pametni telefon z Raspberry Pijem, je to odličen projekt. Zahvala gre seveda Daveu!

Vir: http://www.raspberrypi.org/piphone-home-made-raspberry-pi-smartphone/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.