Slo-Pi

Tisti, ki podrobneje spremljate dogajanje v fundaciji Raspberry Pi, ste pred meseci zagotovo zasledili oglas za novega direktorja ekipe, ki stoji za mini računalnikom. Včeraj so pri fundaciji najavili, da se bo v mesecu juliju ekipi pridružil Philip Colligan, ki bo opravljal funkcijo direktorja. Odgovoren bo za vse dobrodelne aktivnosti, ki jih fundacija opravlja – od usposabljanja učiteljev in priprave učnega gradiva, do sklenjevanja novih partnerstev z upravo in ostalimi organizacijami. Delal bo blizu Ebna, ki bo nadaljeval svoje direktorsko poslanstvo na delu trgovanja.

Philip Colligan - direktor fundacije Raspberry Pi

Philip prihaja iz dobrodelne ustanove Nesta, ki podpira inovacije, trenutno pa tam dela kot namestnik izvršnega direktorja in kot direktor inovacijskega laboratorija. Njegova vloga pri Nesti je omogočila podporo več kot stotini inovatorjev v javnih servisih, dobrodelnih organizacijah, družbenih podjetjih, kot svetovalec pa je pomagal tudi upravi. Ena izmed področij s katerimi se ukvarja Nesta je tudi pomoč mladim, katerim omogočajo vključitev v digitalno oblikovanje in ustvarjanje. Ravno zaradi tega pri fundaciji upajo, da bo na tem področju Philip pridobil še vrsto priložnosti za delo v prihodnosti. Preden je delal pri Nesti, je del kariere doživel v nacionalni in lokalni upravi. Izven delovnega časa je oče, šolski governer in ustvarjalec – veščina na katero najbolj računajo pri fundaciji.

Philip je popolnoma primeren za prevoz fundacije skozi naslednjo fazo dobrodelnega dela, zato so veseli, da se jim bo pridružil. Tako ekipa fundacije, kot tudi mi želimo, da bi fundacija Raspberry Pi še naprej rasla po obsegu in ambicijah. Skupaj se torej strinjamo, da bo Philip več kot primeren direktor fundacije. Dobrodošel, Philip!

Vir: https://www.raspberrypi.org/welcome-philip/

En odziv na Pozdravimo Philipa!

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.

  1. Pingback: Pozdravimo novega izvršnega direktorja fundacije Raspberry Pi - Slo-Pi