Slo-Pi

MinIMU-9 v2 je majhna inertna merilna enota (IMU – inertial measurement unit), ki ima tri osi žiroskopa, pospeškometra in magnetometra. Omogoča natančno orientacijo, kot plošče same sebe ali pa orientacijo naprave na katero je pritrjena. Takšne IMUje je možno najti v napravah, kot so modelna letala in prostorska očala. MinIMU-9 v2 komunicira preko I²C, kar se idealno poda k Raspberry Piju. Vse kar je bilo potrebno za izvedbo sledečega projekta, je bil IMU, Pi in nekaj kablov za priklop.

Raspberry Pi in MinIMU-9 v2

David Grayson je vse skupaj povezal na Pijevo I²C vodilo in izdelal programsko opremo (je na voljo na GitHubu), ki uporablja močno Raspberry Pijevo 3D grafiko za vizualni prikaz. Ta proces temelji na izvornih podatkih v dejanskem času, kar pomeni, da lahko prikažemo kje točno se IMU nahaja v zraku.

Davidova programska oprema vključuje številne različne načine, skupaj z uporabo podatkov le iz žiroskopa ali magnetoskopa, kar je uporabno za razumevanje kako IMUji delujejo. Hkrati je to uporabno tudi za iskanje napak v kolikor bi delali na svojem projektu. Če ste zainteresirani za seznanitev o upravljanju IMUjev, je David napisal podroben vodič, ki je na voljo poleg izvorne kode na GitHubu.

Zahvala za odlično dokumentiranje gre seveda Davidu, še posebej zato, ker je zraven urejena izvorna koda. O njegovem delu si več lahko preberete na njegovem blogu.

Vir: http://www.raspberrypi.org/real-time-orientation-display-with-the-minimu-9-v2/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.