Slo-Pi

LadyAda iz podjetja Adafruit je ena izmed priljubljenih oseb na seznamu Liz iz fundacije Raspberry Pi. Njun tradicionalni dogodek ob obisku New Yorka je, da skupaj jesta jedi iz korejskega roštilja. Med seboj sta si izmenjali že kup skrivnosti, v javnosti pa se jima je zgodila tudi že kakšna manj prijetna stvar. LadyAda je popolna kombinacija pametnega hekerja z roza lasmi in podjetniškimi sposobnostmi. Njen maček Mosfet se preko Skypa pogovarja z Raspberry Pi mačko in Mooncake. Fundacija je bila neverjetno srečna, ko je LadyAda leta 2011 videla v kaj se spuščajo in jih he takoj razumela. V lanski februarski izdaji revije MagPi pa je bila na naslovnici (za ogled te izdaje kliknite na povezavo slike, ki vas bo popeljala na spletno stran, iz kjer si jo lahko prenesete).

TheMagPi - Februar 2013

Njeno podjetje, Adafruit, ki zaposluje skupino hekerjev in izdelovalcev čudovitih stvari, izdeluje tudi neverjetne stvari za Raspberry Pi. V Severni Ameriki so veliko pripomogli tudi k širjenju besede o Piju in izobraževalnem poslanstvu fundacije. Adafruit pa nima na zalogi le Raspberry Pijev, temveč tudi kup zelo uporabne in kompatibilne elektronike; ekipa tudi ustvarja odlične dodatke za Raspberry Pi, poleg pa delajo še ne projektih in pišejo vodiče. V spodnjem posnetku si lahko ogledate njihov zadnji Pi projekt, ki vas bo zagotovo navdušil.

Pri Adafruit so vse dodatne dele, ki so potrebni za sestavo pritisni-in-zajemi kamere, izdelali posebej za Pi, na voljo pa so na njihovi spletni strani. V projektu so uporabili Raspberry Pi, Raspberry Pi kamera modul in majhen TFT zaslon na dotik. Fotografije je možno poslati preko WiFi povezave na drug računalnik ali pa na Dropbox. Ekipa Adafruit je povedala:

Ta projekt ne bo nadomestil vašega digitalnega fotoaparata (ali fotoaparata na vašem mobilniku). Gre za enostavno vajo za učenje in ne za popoln izdelek za prodajo. Glede na to, da je koda projekta odprtokodna, lahko vi ali nekdo drug naredi nekaj, kar običajna kamera ne more.

Uporabniški vmesnik Raspberry Pi fotoaparata

Kot vedno so na voljo tudi polna navodila za izdelavo svoje kamere, kot eden izmed predelov na Adafruitovi spletni strani. Ta vsebuje seznam potrebščin, obsežen namestitveni postopek in veliko več. Pri Adafruit so bili ta teden še posebej delavni, saj vam bomo v kratkem predstavili še en njihov projekt. Zahvala gre LadyAda, še posebej pa Phillipu Burgessu, ki je skonstruiral projekt fotoaparata.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/5773

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.