Slo-Pi

Raspberry Pi projektiRaspberry Pi Projects oziroma Raspberry Pi projekti je fantastična knjiga založbe Wiley, ki je v preteklosti že objavila knjigo Uporabniški vodič za Raspberry Pi ter Dogodivščine z Raspberry Pijem. Avtorja prve knjige sta Eben in Gareth, drugo pa je napisala Carrie Anne. Izdelek, ki vam ga predstavljamo v tokratni novici sta napisala Dr. Andrew Robinson (avtor PiFace) in Mike Cook (soavtor knjige Raspberry Pi za telebane in avtor mnogih odličnih projektov na področju strojne opreme). Knjiga obsega 16 praktičnih programskih in strojnih projektov za Raspberry Pi, ki sta jih izdelala in dokumentirala Andrew ter Mike in so oblikovane tako, da vam omogočajo boljše razumevanje sistema poleg tega pa postanete bolj samozavestni za razvoj projektov iz številnih področij. Projekti so razporejeni po zahtevnosti, od najlažjih, ki vas pripravijo in postopoma do zahtevnejših. Knjiga zajema tudi interaktivno besedilno igro v Pythonu, grafično igro s PyGame, interaktivno igro v navezi s strojno opremo, aplikacijo s PiFace Digital, izdelavo igrače v obliki kokoši za pošiljanje sporočil na Twitter, harmonograf kaotičnega nihala, vožnjo z avtomobili in še več – kot naprimer pogjavlje o Minecraftu, ki ga je napisal Sean McManus in avtomatizacija hišnih opravil, ki jo je napisal Jonathan Evans.

Če še ne veste kaj bi naredili z mini računalnikom Raspberry Pi, potem ste vsekakor vabljeni k nakupu knjige, saj ta vsebuje številne odlične primere projektov. Knjige, kot je ta in tista, ki jo je napisala Carrie Anne, vas vodi po danem projektu in vam omogoča učenje po napisani poti, kar je odlično za učenje Linuxa, Pythona, dela s strojno opremo in preostalega. Če ste začetnik ali ne, se boste veliko naučili s sledenjem vodičem, ki so jih pripravili omenjeni eksperti. Nekaj primerov projektov, ki jih je izdelal Mike:

PacMan narejen s Python PyGame

Disko luči

Več predogledov vsebine iz knjige si lahko ogledate na Mikeovem blogu. Knjigo Raspberry Pi Projects lahko kupite preko Amazona ali e-knjigo preko Wileya: prvi del in drugi del.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6426

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.