Slo-Pi

Eden izmed največjih in hkrati najlepših presenečenj, ki se je zgodil fundaciji Raspberry Pi in vsem, ki pri tem kakorkoli sodelujete je to, da je naprava zanimiva tudi izven Združenega Kraljestva. Več kot tri četrtine prodanih naprav predstavljajo kupci iz tujine, ZDA in celinska Evropa pa predstavljata največje tržišče (s častmi omenimo tudi Avstralijo, Novo Zelandijo in Japonsko). Veliko zanimanja za mini računalnik Raspberry Pi pa prihaja tudi iz držav v razvoju.

Najbrž se še spomnite, ko smo pisali o Frederikovem in Ernestovem Pi potovanju iz Združenega Kraljestva v Južno Afriko? Poleg tega pa je Graham Schwikkard v zadnjih šestih mesecih delal na zagotavljanju Raspberry Pijev v hekerske prostore okrog podsaharske Afrike.

Raspberry Pi v Afriki

To je dokaz, da se razvoj v teh državah, kot sta Kenija in Nigerija zelo hitro odvija, vendar je večina teh stvari komercialnih in ne dobrodelnih. Po prvi brezplačni pošiljki na vse lokacije, je cilj omogočiti lokalnim podjetnikom, da zgradijo nadaljnje prodajalne naprav in ustvarijo dobičkonosna podjetja okrog Pija.

Raspberry Pi v Afriki #2

Govorjenje o tem je nekoliko prehitro, vendar kot lahko vidite iz zgornjega posnetka in fotografij, je navdušenje nad mini računalnikom veliko, pa čeprav daleč od njegovega doma.

Vir: http://www.raspberrypi.org/archives/6133

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.