Slo-Pi

V zadnjih dneh se je veliko govorilo o novem Indiegogo projektu, ki si zares zasluži vašo pozornost. Sedeminsedemdeset odstotkov šol v Južni Afriki nima računalnikov in kar 40 % teh šol celo ni priključenih na električno omrežje. United Twenty-13, Južnoafriška neprofitna organizacija v ta namen išče rešitev za računalniško učilnico na sončni pogon, ki bi jo radi še razširili čez omenjeno lokacijo.

Taskeen Adam, ena izmed ustanoviteljev, pravi: “To, da pravkar berete mojo izjavo na spletu pomeni, da imate več računalniškega znanja, kot povprečni učenec javne šole v Južni Afriki.”. S to situacijo ona in njeni kolegi pri United Twenty-13 resno želijo narediti spremembe, pri katerih bi uporabili majhen, ljubek računalnik, ki porabi malo električne energije. Zaenkrat so sredstva že vložili v obliko učilnice, v izobraževanje učiteljev in v montažno hišo, v kateri bi bile naprave. Kljub temu še vedno potrebujejo denar za nakup strojne opreme (vso programsko opremo, ki jo uporabljajo je odprtokodna) – ne samo za Raspberry Pi in dodatne pripomočke, temveč tudi za drage solarne panele.

Projekti, kot je ta demokratizirajo dostop do računalništva in dostop do informacij, ki so ključnega pomena pri uvajanju sprememb v lokalno in nacionalno gospodarstvo; prav tako so tudi ključ do krepitve in spreminjanja življenj mladih ljudi, ki so pri vsem tem izpostavljeni. Fundacija Raspberry Pi želi projektu “šola z Raspberry Piji na sončni pogon” uspeh po vsem svetu – z donacijo jim lahko pomagate na strani Indiegogo. Če bi radi več informacij pred odločitvijo o donaciji, pa si lahko ogledate spletno stran www.solarpoweredlearning.com (v angleščini).

Vir: http://www.raspberrypi.org/solar-powered-raspberry-pi-school/

Komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so ime, e-pošta in komentar.